Annons

Älmhult toppar efter stabil bortaseger

Hemmastarka Färjestaden kunde inte stå emot Älmhults press. Fjolårsfyran gjorde en bra match och toppar tabellen efter 3–1 på Öland.
– Vi vill vara med i toppen, säger tränaren Kenneth Göransson.
Sport • Publicerad 16 augusti 2010

Hans Älmhult visar god form inför slutspurten av den riktigt jämna serien. Färjestaden hade inte förlorat på fem matcher och bara torskat vid ett tillfälle på hemmaplan före lördagens match. Efter tio minuters hemmadominans tog Älmhult över och kontrollerade sedan matchen.

Niklas Hansson, riktigt bra och outstanding på planen enligt tränare Göransson, gjorde 1–0 på hörna, 2–0 satte Niclas Jansson i andra och trean gjorde Nicklas Bengtsson – tre gånger Niklas som betydde tre poäng och serieledning för första gången i år.

Annons

– Det är trevligt ju, men det kommer säkert svänga fler gånger, det är riktigt tajt, konstaterar Kenneth Göransson, mycket nöjd med helgens insats.

– De var ett formstarkt lag och det var skönt att vi kunde fortsätta bra efter förra helgens seger mot Rydaholm.

Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons