Annons

Älmhult värvar från Markaryd

Älmhult värvar tre spelare från seriekonkurrenten Markaryd. Henrik Edfors, Fredrik Svensson och Pierre Sandell är nya i Simon Sjöfors lagbygge.
Sport • Publicerad 17 december 2010

Nästa säsong flyttar Älmhult från den sydöstra till den sydvästra trean. Där finns även Markaryd och de mötena lär bli heta. Det är bara ett par mil mellan orterna - och nästa säsong finns tre av årets Markarydsspelare i Älmhults blåa ställ. En av dem som flyttar är rutinerade Henrik Edfors.

– Vi hoppas att han ska få en nytändning och att han blir den pappan vi har saknat i avgörande matcher, säger Kai Johansson i klubbens fotbollssektion.

Annons

Henrik Edfors får sällskap av backen Fredrik Svensson. Han slog igenom under årets säsong och beskrivs av Kai Johansson som en lång och lovande spelare. Sedan tidigare har Älmhult även värvat Växjö BK:s back Johan Nilsson.

– Vi har varit lite små och behöver längd i backlinjen, säger Kai Johansson.

Tredje Markarydsförvärvet är målvakten Pierre Sandell. Han kommer att konkurrera med Patrik Sjöblom om platsen mellan stolparna. Sjöblom är den mer rutinerade av de två. Han kommer närmast från Eneryda där han varit utespelare, men innan dess var han målvakt i division 2-laget Ljungby.

– På träningarna har han redan visat sin kvalitet.

Unge anfallaren Filip Petersson från Agunnaryd är Älmhults sjätte nyförvärv. Han och de andra nya spelarna ersätter de sex spelarna som försvinner från laget. Målvakterna André Frank och Peter Lindström har flyttat till Göteborgsklubben Lundén och Ryd. Mittfältaren Dennis Johansson väljer Vetlanda eftersom han pluggar i Holsbybrunn och Martin Mårtensson och Niklas Hansson väljer att varva ner i Göteryd och Hallaryd.

Samtidigt har Växjö BK gjort klart med sitt tredje nyförvärv inför nästa säsong. 29-årige mittbacken Fredrik Petersson ansluter från Växjö Norra som han spelat för under större delen av sin karriär.

Daniel Rydström
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons