Annons

Alshammar slog mästerskapsrekord

Therese Alshammar glänste i sin första start i kortbane-VM. Simstjärnan satte mästerskapsrekord på 50 meter fjäril och visade att det kan bli ännu ett gyllene mästerskap. Sarah Sjöström tog sig vidare i två grenar.
Sport • Publicerad 16 december 2010
Foto: JESSICA GOW / SCANPIX

Alshammar gjorde sin första start i Dubai och tryckte på gasen direkt. Hennes tid 25,23 var en putsning av australiskan Felicity Galvez mästerskapsrekord från 2008 med nio hundradelar. Galvez var näst snabbast i försöken med 25,41.

Alshammar, som tog två guld och fem medaljer på EM i somras, var två hundradelar över sitt årsbästa. Semifinalen går på torsdagskvällen.

Annons

– Det är alltid nervöst att göra sin första start i en ny arena. Men jag är nöjd med min tid och hoppas att jag kan simma fortare i kväll, sade Alshammar.

Sarah Sjöström simmade två försökslopp och gick vidare både på 100 meter medley och 100 m fritt. I medley noterade hon sjätte tid med 1.00,33, fyra tiondelar över årsbästa. Ariana Kukors, USA, var snabbast och den enda som gick under minuten på 59,14.

På 100 m fritt hade Sjöström tolfte tid med 53,53, nästan en sekund över sitt årsbästa, och behöver kliva upp ett snäpp i semifinalen om hon ska ta sig vidare till final.

Stefan Nystrand simmade nio hundradelar över sitt årsbästa på 50 m fritt och tog sig till semifinal med sjätte tid, 21,41. Olympiske mästaren Cesar Cielo Filho, Brasilien, var snabbast på 21,06.

Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons