Alstermo är bäst i Småland

Alstermo IF befäste sin ställning som Smålands bästa handbollslag när Hallby från Jönköping besegrades med 25–20 (12–13) hemma i Amokabelhallen.
Sport • Publicerad 27 oktober 2012
Damir Futic satte åtta bollar mot Hallby
Damir Futic satte åtta bollar mot HallbyFoto: Johanna Eriksson

Efter en ganska svag första halvlek, där Hallby hade flera tremålsledningar, blev det ordentlig fart på Alstermo i andra.

Att Hallby styrde och ställde före paus berodde på främst två saker, att Alstermostjärnan Daniel Steen punktmarkerades från första avkast och att Hallbys skyttar på nio meter var vassa. Robert Jangmo och Simon Matthijs sköt nio av Hallbys 13 mål.

I andra halvlek rivstartade Alstermo och gick från 12–13 till 15–13. Alstermo fick igång både försvarsspelet och anfallsspelet och längst bak spelade Stefan Berg inspirerande. Hallby gjorde sitt andra mål efter paus när det hade gått 11.30.

Det avgörande rycket kom när Alstermo gick från 20–17 till 22-17 och vunnit en utvisning när Johan Svensson satt av två minuter.

Den stora publiken i Alstermo var salig av lycka när favoriterna sprang ifrån Hallby.

När Daniel Steen plockades bort med punktmarkeringen steg Damir Futic fram ordentligt i offensiven. Damir fick mycket välförtjänt priset som bäste Alstermospelare.

Målvakten Stefan Berg hade också en avgörande roll genom att rädda 14 skott. I försvarsspelet imponerade lagkaptenen Ali Baloch.

Alstermos målskyttar: Damir Futic 8 (tre straffar), Johan Svensson 5, Daniel Steen 4 (en straff), Robin Lundholm 3, Christoffer Arpfjord 2, Philip Kjellander 2 och Mikael Blom.