Annons

Alstermo fick äntligen segervråla

Efter elva förluster och ett kryss tog Alstermo i helgen säsongens första seger i handbollsallsvenskan när man bortabesegrade Heid med 32–29 (16–12).
– Alla spelade klokt och la ner mycket arbete, säger Alstermos tränare Tomas Lundberg.
Sport • Publicerad 8 december 2013

Han fick se sitt lag hämta upp underläge 10–11 till ledning 16–12 i halvtid. I andra halvlek åkte Alstermo på tre raka utvisningar och Heid knappade in försprånget. Men Alstermo tog tag i spelet igen, samtidigt som Heidspelarna blev allt mer frustrerade, och gick i från till en välförtjänt seger.

Efter oavgjort mot Varberg förra veckan kom alltså första segern i Heidhallen och Alstermo kan börja snegla uppåt i tabellen.

Annons

– Efter Varbergsmatchen var det mer lättnad, men nu var det ren glädje. Det kommer nog gå upp och ner i fortsättningen, men det känns skönt att få ett kvitto på att hårt arbete lönar sig, säger Lundberg som vill lyfta fram kollektivet – från målvakten Josip Cavar till åttamålsskytten Sebastian Carlsson.

Övriga mål gjorde Zoran Radojevic 6, Philip Kjellander 5, Damir Futic 5, Nemanja Cvertinovic 4, Tobias Paradis 2 och Andreas Palmay 2.

Kristian Ferm
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons