Annons

Alstermo föll tungt i grytan

17 december var Alstermo IF i Lund och slog HK Farmen med 41–33.
Mot bakgrund av det resultatet, hemmaplan och tabellställning var Alstermo stor favorit inför gårdagens retur.
Men det blev 25–31 i Grytan, och det gick inte att ta miste på besvikelsen hos de knappt 300 åskådarna.
Sport • Publicerad 9 januari 2012
Bäst Jan Hagman (till vänster) och Daniel Steen var Alstermos bästa i söndagens förlustmatch.
Bäst Jan Hagman (till vänster) och Daniel Steen var Alstermos bästa i söndagens förlustmatch.Foto: Ola Netterström

– En fruktansvärt jobbig förlust. Vårt spel lämnade mycket att önska, sa Alstermotränaren Peter Hedin.

Även om Alstermo hade två tremålsledningar i första halvlek (7–4 och 8–5) fanns det anledning för Alstermosupportrarna att känna oro. Spelet gick i vågor och Farmenspelarna hade inga problem att hänga med.

Annons

– Ändå tycker jag att vi började rätt okej, men visst tog vi flera felbeslut bakåt. Det var rätta enkla saker vi bjöd på, tyckte Hedda.

När Alstermo hade vänt 10–11 till pausledning 13–11 och Daniel Steen såg till att det blev tremålsledning direkt i andra halvlek var det en hel del som talade för hemmalaget.

Men det blev ingen islossning, tvärtom gick det mesta snett och HK Farmens många snabba och duktiga spelare sprang ifrån i målprotokollet.

Elva minuter in i andra halvlek stod det 18–18, sedan var det ridå ner för Alstermo. Mycket berodde på Alstermospelarnas egna brister, men även de svaga domarna Fredrik Dahlberg och Sandro Smailagic bidrog med många konstiga och felaktiga domslut.

Det är ingen överdrift om man påstår att det kokade i Grytan när Alstermo fick domsluten emot sig.

Vid 18–20 fick Alstermo nådastöten. Då tilldelades Mikael Blom ett rött kort och Mattias Myhrberg åkte på en tvåminutersutvisning. Kort därefter kom nya motgångar för Alstermo, Johan Svensson tvingades utgå fotskadad och målvakten Stefan Berg blev utvisad.

– När parodin började var vi ett slaget lag, konstaterade Peter Hedin.

HK Farmen, som är Lugis farmarlag, behöver definitivt inte be om ursäkt för den gruvliga revanschen på Alstermo. Även om Lundalaget fick ett antal domslut med sig.

– Farmen har många tekniskt duktiga spelare, tycker också Peter Hedin.

Alstermo svek som lag i går, men individuellt kunde Daniel Steen och Jan Hagman vara nöjda med sina insatser.

Alstermos målskyttar mot Farmen: Daniel Steen 7, Jan Hagman 6, Ali Baloch 4, Johan Svensson 3, Philip Kjellander, Jonas Holmström, Mattias Myhrberg, Mikael Blom och Anton Williamsson.

Ola Netterström
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons