Annons

Alstermo föll tungt

Det blir ett kort kvaläventyr för Alstermo.
Efter 24-31 (16-17) hemma mot Wasaiterna trodde inte ens hemmatränaren Peter Hedin på en vändning.
- Vända? Kan, kan vi väl, men vad är sannolikheten?
Sport • Publicerad 2 april 2004

Gårdagen var en av de största dagarna i Alstermo IF:s historia. Den lilla klubben från skogen har tagit sig ända till handbollens elitseriekval.

Men spelarna var tagna av stundens allvar och när det väl gällde hade man inte riktigt vad som krävdes.

Annons

- Vi blir för tunna. Det var tydligt. Vi la på lite fysik i början, men så la det sig också till slut, säger tränaren Peter Hedin som har haft problem med sjukdomar i laget inför kvalmatchen.

Wasaiterna inledde matchen i ett högt tempo och fick precis den starten man ville ha - 4-8 efter tolv minuter.

- Vi hade pratat innan om att vi skulle se upp med inspel på deras linjespelare. Och så gör han fyra av deras första åtta, suckar Peter Hedin.

Närmade sig

Två utvisningar för bortalaget i kombination med fint kantspel från Fredrik Wärn och Ulf Tallhage gjorde dock att Alstermo kunde närma sig rejält i målprotokollet i andra delen av första halvlek.

- Det flöt på bra där. Vi satsade fysiskt och rullade upp dom så att lägena kom, säger 19-årige Kalmar HF-förvärvet Ulf Tallhage som fick säsongsomdömet "dundersuccé" efter matchen av Peter Hedin.

Det skiljde bara ett mål i paus, men det blev aldrig riktigt spännande ändå. Wasaiterna utnyttjade sin snabbhet och sin individuella skicklighet mycket bra i hela andra halvlek - rycket till en fyramålsledning kom med en gång.

- Vi började andra halvlek katastrofalt. Sedan kom vi aldrig upp igen, konstaterar Ulf Tallhage.

Wasaiterna lyckades gång på gång med sina genombrott samtidigt som hemmalaget körde fast i anfallet. Kanterna täpptes till ordentligt i Göteborgsförsvaret och Jesper Andersson i målet storspelade (över 20 rädddningar, varav två straffar).

Hängde inte med

Annons

- Vi försökte med en dubbelpunkt i försvaret, men de kom igenom alldeles för lätt. Vi hängde inte med i deras positionsbyten, säger Ulf Tallhage, som vid ställningen 20-24 brände en straff när Alstermo var en gubbe mer på banan.

Där rök den sista riktiga chansen att komma i kapp.

I stället flöt Wasaiterna ifrån till en sjumålsseger och nu måste alltså Alstermo vinna med åtta mål på bortaplan för att gå vidare till det andra kvalsteget.

n n En omöjlig uppgift?

- Det är inte omöjligt, men det blir svårt. Fast kan de slå oss med sju här, kan väl vi slå dom i Göteborg, säger Ulf Tallhage.

Hans tränare Peter Hedin är inte lika optimistisk.

- Vi får ta det som en bonus att vi fick vara med och lära. Vi kunde i alla fall utmana dem en stund, säger han.

Jonas Kanje

Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons