Annons

Alstermo nära segern i död match

Alstermo väckte en match som var död.
Då begick Tomas Lundberg harakiri på sitt eget lag.
– Jag är otroligt besviken på mig själv, säger Alstermotränaren efter förlusten med 30–32 (14–18) mot Ystad.
Sport • Publicerad 12 december 2010
Alstermos Filip Bengtsson stoppas bryskt i förlustmatchen mot Ystad i Grytan. Foto: Paul Madej/Barometern
Alstermos Filip Bengtsson stoppas bryskt i förlustmatchen mot Ystad i Grytan. Foto: Paul Madej/BarometernFoto: 

Det blev en helt vanvettig avslutning på mötet med tabelltvåan i "Grytan". Gästerna hade 29–23 och tyckte sig ha råd att slå av på både intensitet och tempo sista kvarten. Alstermo fick en sista chans och Emil Åberg, Peter Allgurin men främst Johan Svensson sköt in hemmalaget i matchen igen.

Men två minuter kvar stod det 29–30 på tavlan och Johan Svensson skapade sig ett jätteläge för kvittering när han olyckligt halkade i skottögonblicket och tappade bollen.

Annons

Sekunderna senare drog tränaren Tomas Lundberg på sig en tvåminutersutvisning för protest.

– Jag får ta på mig den här förlusten, men samtidigt är det ett domarmisstag. Jag skrek "nej" och normalt sett brukar de bara lugna ner situationen. Men det är ingen bortförklaring, jag är besviken och förbannad på mig själv, säger Tomas Lundberg.

Ystad utnyttjade det numerära överläget och Alstermo gick lottlösa från en match som de helt ologiskt var på väg att vinna. Och spelarna i laget gjorde allt annat än försvarade sin tränare efteråt.

– Det blir såklart ödesdigert och vi har inte råd med sådant. Vi måste vara på topp i allt vi gör om vi ska kunna rå på topplagen i den här serien, säger Johan Svensson.

– Han hade fått ett gult kort precis innan och han måste tagga ner där. Det här kommer han att få höra i bilen hem, säger Jonas Holmström.

Slarv, svagt kantspel och två målvakter som inte var på topp var andra orsaker till förlusten. Den störste stavas Jim Gottfridsson. 18–åringen visade att de som kallar honom svensk handbolls största framtidslöfte inte överdriver. Mittnian var briljant och men när han fick sin tredje utvisning och rött kort med fyra minuter blev Ystad mänskligt.

– Han är riktigt bra och kunde sikta in sig utan att vi fick tag på honom. Vi försökte punkta, men det fungerade inte. Först när vi satte tvåpunkt i slutet av matchen började det fungera, men det var för sent. Vi släpper i väg dem för mycket, uppförsbacken blir för lång, säger Jonas Holmström.

Alstermos målskyttar: Johan Svensson 11 (1), Peter Allgurin 4, Jonas Holmström 4, Emil Åberg 4, Mikael Blom 3, Jonas Jonasson 2, Filip Bengtsson 2.

Henrik Eriksson

Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons