Annons

Alstermo slarvade bort viktiga poäng

Alstermo slarvade bort två poäng i den viktiga streckmatchen hemma mot Kristianstad när man förlorade med 21-24.
- Det här var en match som vi verkligen inte skulle förlora. Detta måste vi kompensera på bortaplan, säger niometersspelaren Peter Allgurin.
Sport • Publicerad 23 januari 2006

Okoncentration och slarv var de främsta faktorerna bakom förlusten.

Detta gjorde att saknaden var stor efter skadade stöttespelaren Henric Moberg.

Annons

- Jag är väldigt förvånad att det blir så här. Jag tycker det har sett riktigt bra ut senaste tiden. Men idag var allt som bortblåst, suckar tränaren Pär Söderqvist.

Redan från start genomsyrades oskärpan, framförallt i offensiven.

Båda lagen fumlade bort anfall efter anfall och det renderades sällan i några avslut.

I ledning en gång

Mats Thomassons viljemål till 2-1 skulle visa sig vara enda gången som hemmalaget fick ha ledningen i matchen .

Kristianstad, som inför gårdagens match låg en poäng efter Alstermo i tabellen, ryckte på kort tid från 5-5 till 5-9.

- Det var väl okej bakåt i den första halvleken även om de får en del billiga mål. Det är offensivt som vi brister. Vi missar alldeles för enkla chanser, menar Peter Allgurin.

Gästerna inledde bäst i den andra halvleken men efter en kvart hade Alstermo gått från 10-14 till 15-15. Kvitteringen kontrade Mats Thomasson in, men annars var det just kontringsspelet som hemmalaget hade svårt att utnyttja.

- Vi blev kvar hemma för länge, hade svårt att få ut bollen och så fastnade vi i positionerna. Vi borde kunnat göra fler kontringsmål på dem, säger Allgurin.

Efter den viktiga 15-15-kvitteringen tappade Alstermo spelet igen och det var då matchen avgjordes. Kristianstad kunde återigen rycka till sig ett fyramålsöverläge och hemmalaget kom aldrig närmre än två mål upp även om båda lagen gjorde mål på allt i slutminuterna.

Annons

- Vi hade alldeles för mycket tappade bollar, tog en massa felbeslut och gjorde tekniska fel. Dessutom verkade spelarna ha lämnat koncentrationen hemma idag och det har vi inte råd med. Spelar vi så här har vi inte i division 1 att göra. Det känns riktigt tungt nu, konstaterar hemmatränaren Pär Söderqvist besviket.

Nederlaget var Alstermos andra raka hemma i "Grytan".

Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons