Alstermo värvar- och vann stort

Hemmapubliken stod upp och jublade.Alstermo körde över Varberg. med 27-20 (15-6)- Vi är sköna nu, säger tränaren Andreas Stockenberg.
Alstermo • Publicerad 14 februari 2016
Alstermos Nemanja Cvetinovic gjorde tio mål mot Varberg och hyllades av de unga fansen efter matchen. Foto: Johanna Eriksson

I helgen gjorde Alstermo dessutom klart med niometersspelaren Robert Jangmo som har elitrutin från både Drott och Lindesberg, och som närmast kommer från Bankeryd. Jangmo var inte med på bänken i går, men kan bli en joker att kasta in i slutet då Alstermo drabbats av skador.

Mot Varberg blev 5-3 snart 12-3 under tio minuter i första halvlek. Det greppet släppte aldrig Alstermo.

Varberg försökte redan i första halvlek och hela andra med en dubbelpunkt på Daniel Steen och Joseph Davis för att hitta något medel att komma tillbaka in i matchen.

- Alstermo har något stort på gång om man kan förvalta det här, säger Andreas Stockenberg, som dock inte vill prata om sin fortsättning som tränare.

- Vi ska vara helt klara först innan vi snackar. Det klart att det här är fruktansvärt kul. Alla gör ett bra arbete och spelarna trivs.

Mot Varberg var det kollektivet som tog segern. I mål började Linus Olsson med en straffräddning och skaffade sig det där psykologiska övertaget. Rutinerade storskytten Tobias Bengtsson gjorde bara två mål totalt.

Framåt briljerade linjespelaren Jacob Friberg.

- Just nu är han den absolut bästa mittsexan framåt. Han har varit i kontinuerlig träning efter att han blev sjuk i början av säsongen, säger Andreas Stockenberg.

Nemanja Cvetinovic blev bäste målskytt med tio nu när han tagit över rollen som straffskytt istället för Daniel Steen.

- Vi gjorde en grym första halvlek, säger Cvetinovic, som helst hyllar sina medspelare än talar om sin egen dominans mot Varberg.

Alstermos försvarsspel var imponerande. Bara sex insläppta mål i första halvlek talar för sig.

Daniel Steen, som dras med knäproblem, gav klartecken för spel efter uppvärmning och det var viktigt för hemmalaget.

Målen, Alstermo: Nemanja Cvertinovic 10, Jacob Friberg 4, Joseph Davis 4, Damir Futic 3, Philip Kjellander 2, Daniel Steen 2, Oliver Olsson, Adam Santos.