Annons

Amatören bäste svensk på PGA-touren

Golfamatören Ludvig Åberg fick chansen att spela mot världens bästa i Arnold Palmer Invitational. Den chansen tog han, blev bäste svensk på en 24:e plats.
Golf • Publicerad 6 mars 2023
Ludvig Åberg under sista rundan i Orlando.
Ludvig Åberg under sista rundan i Orlando.Foto: John Raoux/AP/TT

En 24:e plats låter kanske inte som så mycket att glädjas åt. Men för den 23-årige svenske amatören visar det att han hänger bra med proffseliten.

Ludvig Åberg slutade sju slag efter segraren Kurt Kitayama, USA, efter att ha gått på 70, 70, 73 och 73 slag på Bay Hill i Orlando.

Annons

Kitayama fick 37,6 miljoner kronor för segern, Åberg inte en krona eftersom han är amatör. För sin placering hade han fått mer än 1 miljon kronor om han varit proffs.

– För min personliga del är det inte det som lockar, utan jag tycker det är kul att spela tävlingar och vinna. Men absolut, det är mycket pengar i golf, sade Åberg till TT inför tävlingen på PGA-touren.

Åberg studerar vid Texas Tech University i Lubbock.

Alex Norén slutade på 61:a plats och David Lingmerth blev 70:e.

För Kitayama blev slutvarvet i Orlando en berg-och-dalbana under framför allt första halvan där han gjorde tre birdies men också en bogey och en trippelbogey då han slog utanför bangränsen på det nionde hålet. Han säkrade sedan segern med en birdie på det 17:e.

– Det är nog så, att jag äntligen hade lite tur, säger 30-åringen enligt AP.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons