Amo HK drabbades av måltorka på slutet igen

0–7 sista elva förra matchen. 0–4 på sista tio mot Aranäs, som lämnade Alstermo med 24–20. De sista tio minuterna är inget för Amo HK.
ALSTERMO • Publicerad 11 november 2018
Erik Karelius och övriga Amospelare deppar efter hemmamatchen mot Aranäs.
Erik Karelius och övriga Amospelare deppar efter hemmamatchen mot Aranäs.Foto: Lena Gunnarsson

– Vi skjuter i en höjd där det är fördelaktigt för målvakterna. Vi kanske har lite för dåligt självförtroende just nu, konstaterade Amo-tränaren Karl-Johan Lång efter söndagens förlust i Amokabelhallen.

Annars bjöd Amo de 255 åskådarna på underhållande handboll och samtidigt jämna steg med Kungsbackalaget, förra säsongen i Handbollsligan.

Under hela den första halvleken var diffen mellan lagen aldrig mer än ett mål. Ofta med hemmalaget i uddamålsledning.

Siffrorna 13–12 i halvtid var snarast i lite underkant. Målramen träffade flera gånger och Anton Andréassons ribbträff efter 13.26 hade varit helt otagbart om det träffat några centimeter lägre.

Till publikens stora gillande hörde även tre raka kontringsmål från Amo. 8–8, 9–9 och 10–9 kom alla på kontringsbollar.

Hemmalaget hade också chansen att dra ifrån på slutet av halvleken då Aranäs drabbades av en utvisning, men istället slarvades ett par anfall bort i ivern att göra snabba mål.

– Alla var ivriga att göra mål idag, men vi missar och deras målvakt är duktig, betygsätter Lång.

Den första gången som siffrorna på resultattavlan skiljer två bollar är då Amo tar ledningen med 17–15 efter 9.20 av den andra halvleken. Då tar gästerna timeout direkt och går därefter upp till 17–18, och en oro verkar smyga sig in hos Amo.

Amo tar också timeout och lyckas att utjämna till 20–20 efter 19.54. Den ställningen håller även fram till 22:a minuten, innan anfallsspelet låser sig fullständigt.

Amotränaren Karl-Johan Lång får syna domarens gula kort.
Amotränaren Karl-Johan Lång får syna domarens gula kort.Foto: Lena Gunnarsson

Amo tar ytterligare en timeout vid ställningen 20–22 efter 26.35, men ingenting hjälper. Inte ens att plocka ut målvakten och spela med sju man framåt. Trots att det är Amo som ligger på, så är det Aranäs som gör målen och går fram till slutseger med 24–20 i sin favör.

– Försvarsmässigt är det återigen bra och Nättsjö kommer in och gör det bra. Vi måste få ut mer av varje individ i anfallet, fastslår Lång.

Defensiven var bra och enda spelare som kunde lämna arenan med högt huvud var just målvakten Wilhelm Nättsjö. Det stora frågetecknet är snarast varför han inte får chansen från början.

Offensivt möjligen ett litet plusbetyg för Daniel Steen, men i övrigt krävs mer för att målproduktionen ska bli tillräcklig borta mot jumbon Västerås-Irsta.

– Det blir tufft, de är tvingade att vinna och vi verkar vara i en svacka, avslutar en sammanbiten Amo-tränare.