Annons

Anaheim vann över Detroit efter straffar

NHL-debutanten Lukas Dostal räddade 33 puckar i Anaheimmålet mot Detroit och höll nollan i straffläggningen när lagen inte kunde skiljas åt i ordinarie spel.
Rickard Rakells superstraff blev matchavgörande.
Ishockey • Publicerad 10 januari 2022
Anaheims Rickard Rakell sätter sin straff mot Detroit.
Anaheims Rickard Rakell sätter sin straff mot Detroit.Foto: Ringo H.W. Chiu/AP/TT

Detroit har nu förlorat fyra av sina fem senaste matcher.

– Det var en bra insats, även om utförandet inte var perfekt. Men jag tycker att vi gjorde ett bra jobb, säger Detroittränaren Jeff Blashill på presskonferensen efter matchen.

Annons

Anaheim tog ledningen i första perioden genom Trevor Zegras efter assist frpn Rickard Rakell. Detroit hämtade hem och gick om i andra men behöll bara ledningen i några minuter innan Anaheim kvitterade.

Ställningen var 2–2 inför tredje perioden.

Ett mål var av lagen, och ytterligare en assist, tog mötet till förlängning.

Detroit dominerade större delen av förlängningen men starkt målvaktsspel av Dostal räddade hemmalaget till straffläggning, där både Zegras och Rakell satte sina straffar. Efter att ha fått Detroitmålvakten att slänga sig lite för tidigt lade Rakell en välplacerad puck i nätet bakom honom – vilket sedan blev matchavgörande.

Anaheim vann till slut mötet med 4–3.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons