Annons

Andersson och Custemo vill bygga något nytt

I båset finns en man som kvalat till elitserien med tre klubbar och en man som blev svensk mästare med Brynäs för elva år sedan.
Peter Andersson och Andreas Custemo vill bygga nya Alvesta SK.
Sport • Publicerad 2 oktober 2010
Alvesta SK-tränarna Andreas Custemo och Peter Andersson släpper fram unga talanger, exempelvis från vänster Dennis Landsing, Alexander Svensson och Marcus Eriksson, i A-laget.
Alvesta SK-tränarna Andreas Custemo och Peter Andersson släpper fram unga talanger, exempelvis från vänster Dennis Landsing, Alexander Svensson och Marcus Eriksson, i A-laget.Foto: Urban Nilsson

De båda kompisarna har känt varandra länge och har spelat tillsammans i IK Oskarshamn och Växjö Lakers. Nu träder de in i en ny gemensam roll.

– Äntligen för vi jobba ihop som tränare, säger de.

Annons

Peter Andersson blir huvudansvarig och han både inledde och avslutade sin spelarkarriär i Alvesta SK.

– Vi vill vara en plantskola, nu släpper vi fram sju-åtta 90-talister i A-laget, och de som blir bra kan vi inte få behålla. De ska utbildas för att gå vidare i sina karriärer, förklarar Peter.

– Det känns som Alvesta SK vill försöka göra något nytt. Jag ska också vara bollplank år ungdomstränarna i föreningen, fyller Andreas i.

Det är bra fart på isen under den här träningskvällen.

Några enstaka intresserade, utspridda, följer från läktarplats övningarna.

På ena kortsidan finns en stor tavla med texten "Kämpa för din dröm". Tavlan, signerad av föremålet Johan Lindbom i New York Rangers klassiska dress, bevisar att killar från lilla Alvesta lyckats förr. Johan Lindbom, SM-guld 1995 med HV och VM-silver två år senare, gjorde 37 A-landskamper.

Återstår att se om 90-talisterna i dagens Alvesta SK kan nå lika långt?

Hur som helst har Alvesta SK tappat en hel femma med rutinerat folk som målisen Troy Davenport, Fredrik Eriksson till premiärmotståndaren Värnamo och trion Peter Andersson, Johan Carlsson och Lars Engberg har slutat.

De ska ersättas av ett knippe med egna talanger. Plus nye målvakten William Rahm, Ulricehamn, Simon Johansson, Tingsryd J20, Anton Yngve, Oskarshamn, Henrik Wiberg, Växjö Lakers J20, Daniel Elmersjö, Oppala, samt Tony Eriksson, Boden.

Som favoriter till seriesegern utses Patrik Klüfts hårdsatsande Kallinge/Ronneby, men även Vimmerby, Tyringe och Helsingborg lär ha bra lag.

Annons

Alvesta SK-ledarna vet inte riktigt var deras lag står inför premiären. ASK har vunnit en träningsmatch av sex.

– På försäsongen har vi bara fokuserat på det spelmässiga och inte alls på resultat, säger Peter Andersson. Nya Alvesta SK har börjat från grunden. Killarna måste få misslyckas, annars lär man sig inget.

Nyckelspelare i laget, frågar vi.

– Målvakterna William Rahm och Filip Brandett. Vi har inga stjärnor utan ett lag, svarar tränare Andersson och Custemo.

Sven Elofsson
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons