Annons

Andersson om Zlatan: "Får se vad som händer"

Förbundskaptenen Janne Andersson utesluter inte att Zlatan Ibrahimovic återkommer till landslaget.
Men han ger heller inga garantier att så sker.
Fotboll • Publicerad 7 december 2020
Fotbollslandslaget förbundskapten Janne Andersson.
Fotbollslandslaget förbundskapten Janne Andersson.Foto: Joel Marklund / POOL/ BILDBYRÅN /TT
Zlatan Ibrahimovic. Arkivbild.
Zlatan Ibrahimovic. Arkivbild.Foto: Spada/TT

Förbundskaptenen följde måndagskvällens VM-kvallottning med kollegan Peter Wettergren i C More-studion.

Där han fick han frågor om det möte han nyligen hade med Zlatan Ibrahimovic i Milano. Ämnet var en eventuell comeback i landslaget för veteranen som fyller 40 år nästa höst.

Annons

– Det man pratar mellan fyra ögon om håller man mellan fyra ögon. Det är själva grejen. Den här gången öppnade han upp på riktigt (för landslagsspel) och då är det min skyldighet som ytterst ansvarig för resultaten att kan vi få in spelare jag tror kan vara lika bra eller bättre än de vi har, så måste jag undersöka det.

Redde ut mellanhavanden

– Därför åkte jag ned med Håkan Sjöstrand (Svenska fotbollförbundets generalsekreterare) som varit nere och träffat Zlatan i samband med utdelningen av Guldbollen. I och med att Zlatan ville träffas så åkte jag ned direkt. Det var lika bra att göra det för att kunna bocka av det.

– Vi hade ett bra snack mellan fyra ögon. Det var bara vi två. Håkan fick vara med i början och i slutet. Vi satt själva, för att vi ville reda ut våra mellanhavanden och så tar vi det därifrån.

Vilka frågor Andersson ville ha svar på, vill han inte avslöja.

– Det som sägs mellan fyra ögon stannar mellan fyra ögon.

Ingen prestige

På frågan hur Andersson ser på den bitvis hårda kritik Ibrahimovic riktat mot honom, svarar förbundskaptenen:

– Folk som jobbar med mig och känner mig vet att jag har noll prestige. Ett uttryck jag använt några gånger är att "då var då" och det kanske kommer till användning igen.

– Är man långsint och inte kan släppa saker är det ingen bra grej. Jag är prestigelös men med det sagt ska det vara ordning och reda när man pratar ut om saker, men det är en annan sak. Att hänga upp sig på saker som hände för några år sedan är inget jag håller på med. Jag kör framåt. För mig var det självklart att åka ned och ta det snacket.

Vad mötet konkret gav? Så här säger förbundskaptenen:

– Det får vi se framöver, men vi hade ett bra snack och det var det viktigaste för mig att vi vet var vi har varandra. Vi kommer att hålla dialogen öppen. Vi får se vad det mynnar ut i, om det mynnar ut i något. Då lovar jag att tala om det, säger Janne Andersson.

Sverige inleder VM-kvalet i mars, med eller utan Zlatan Ibrahimovic.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons