Annons

Andra raka för Vipers

Växjö Vipers har hittat vinnarstilen i södra allsvenskan. I Kalmar Sporthall vann Växjölaget över Färjestaden med 6–4 (2–1, 4–1, 0–2) och visade att laget vill fajtas på övre tabellhalvan.
Sport • Publicerad 9 oktober 2010
Foto: Paul Madej Målglädje i Växjö Vipers efter en av fullträffarna i Kalmar. Johan Roos ses i mitten av klungan.Foto: 

– Totalt är jag jättenöjd med vår insats. Jag har längtat efter den här matchen sedan vi förlorade mot Färjestaden här ifjol, säger Vipers tränare Johan Schönbeck.

Växjö Vipers var hela tiden i försprång i målprotokollet.

Annons

I första perioden gjorde David Östergren och Eric Roos matchens inledande båda mål, innan Niklas Nordh reducerade.

I den andra akten spelade Vipers ut med hela fyra mål som följd. Mazdak Shiasi och Christoffer Holmér ökade till 1–4 när David Östergren åter hittade rätt. Desutom två gånger om.

– Vi dominerade spelmässigt och uppträdde kontrollerat i två perioder. Den här matchen påminde om den mot Onyx i omgången tidigare, berömmer Johan Schönbeck.

I sista perioden jagade Färjestaden och hann med två reduceringsmål genom Pontus Stridh och Kasper Hydén.

– Vi inledde tredje med ett powerplay som inte resulterade. Därefter gjorde Färjestaden två snabba mål och det blev allt lite oroligt.

Toppar i Vipers var David Östergren, allsvenske debutanten Simon Axelsson och stabile målvakten Alexander Gaihede.

– David var grym, allt han gjorde gick hem. Simon kommer från division 5-spel i Hovshaga och gör det här väldigt bra, berömmer tränaren.

Sven Elofsson
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons