Annons

Andra raka krysset för Öster

Omstarten av superettan har inte börjat riktigt lika bra som när den drog igång i våras. Istället för två segrar har Öster spelat två oavgjorda matcher, nu senast mot Ljungskile där det blev 0–0.
Sport • Publicerad 28 juli 2012

Låt vara att värmen drog ner matchtempot något, men trots bristen på allt vad fart och finess heter var det en tränare som var nöjd med hur matchen utspelade sig. Den någon var inte Roar Hansen.

– Jag sa innan matchen att om man ska vinna mot Ljungskile så måste vi springa mer än dem. Det gjorde vi inte. Vi har en spelplan och den följer vi till en början, men det är också den enda perioden av matchen som vi gör det. För övrigt ser vi väldigt tama ut, säger han.

Annons

Och visst såg det tamt ut, men kanske ännu mer hos motståndarna Ljungskile. Förutom en nick från Genalvo da Silva Oliviera i matchens inledningsminuter och ett skott över ribban mer mot slutet händer det ingeting för dem, offensivt sett. Detta var dock helt enligt beräkningarna.

– Vi genomför den här matchen precis enligt planen. Tidigare har vi varit lite för anfallsglada och tappat matcherna mot slutet. Nu fick vi istället ner Öster i tempo och fick inte några omställningar mot oss, vilket var precis vad vi ville, sa Ljungskiles tränare Tor-Arne Fredheim.

Öster hade inte alls samma defensiva prägel på sitt spel, men med en ofta obeveklig backlinje att försöka forcera sig igenom blev det inte mycket till offensiv heller. Det var oftast på hörnorna som de farligaste chanserna skapades.

Möjligtvis var också förändringarna i startuppställningen bidragande till den förvirring som stundtals rådde. Med David Vidarsson avstängd klev Denis Velic ner på hans plats, Jonas Hellgren gick in på Velics position i mitten och Darijan Bojanic fick göra sin första match från start när han kom in på Hellgrens plats till höger.

Darijan bjöd på några fina individuella prestationer, och stod för Östers kanske farligaste spelchans när han fintade sig in mot mitten och avlossade ett skott på Ljungskiles målvakt Markus Sandberg.

Han skulle senare bli utbytt i andra halvlek, precis som Alexander Henningsson och Jonas Hellgren.

Jonas blev utbytt redan i halvtid, ett ovanligt tidigt byte för att vara under Roars ledning.

– Jag ville byta in Matteo (Blomqvist–Zampi) då han är en snabb spelare som kunde ta emot lite djupledsbollar och instick. Plus att han är en målskytt.

Men i andra stannade spelet av ytterligare. Ljungskile avancerade lite längre upp i plan, fortsatt utan att skapa några direkt farliga chanser i och för sig, och Östers fina passningsspel var under perioder som bortblåst.

– I mitten av andra börjar vi helt plötsligt tjonga upp en massa bollar från mittplan, vilket jag aldrig har sagt åt dem att göra. När spelet inte funkar för oss börjar vi hitta på någon egen tolkning av vårt spel istället.

Annons

Målen uteblev även i andra, matchen slutade 0–0 och lagen fick dela på poängen. Det var Östers andra kryss i rad, men Roar Hansen ser ingen anledning till oro ännu.

– Vi har ju fortfarande inte förlorat någon match så det finns väl ingen anledning att sitta här och deppa.

Oskar Tinggren
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons