Annons

Angelica Bengtsson missar VM

Stavhopparen Angelica Bengtsson är skadad och missar inomhus-VM i Istanbul i mars.
Sport • Publicerad 17 januari 2012
Foto: NIKLAS LARSSON / SCANPIX

18-åringen har drabbats av en inflammation i knävecket och tvingas ställa in hela inomhussäsongen.

– Tråkigt att jag inte kan tävla i vinter, men jag kör hårt med styrketräning och gymnastik, säger Angelica till Hässelby SK:s hemsida.

Annons

– Jag hoppas bli starkare, och jag ska därför ha ett bättre utgångsläge när utomhussäsongen börjar än vad jag hade inför förra utomhussäsongen.

Angelica Bengtsson har haft problem med knäet sedan i november. Hon avstod löp- och hoppträning under en månad. När hon var tillbaka igen gick träningspasset bra. Dagen efter kom smärtan.

Idrottsläkaren Leif Swärd i Göteborg har undersökt stavhoppsstjärnan från Boaryd utanför Väckelsång. Tillsammans med Angelicas pappa/tränare Glenn Bengtsson har de tagit beslutet att avstå tävlingarna i vinter.

– Det finns inte en chans att jag ska kunna tävla de närmaste månaderna. Nu ser jag fram mot sommarens tävlingar istället, säger till Hässelbys hemsida.

Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons