Annons
Det blir stjärnspäckat på fredagskvällen på Festvåningen Parken på Södermalm i Stockholm. Här hålls Friidrottsgalan 2010 med IFK Växjös Carolina Klüft och Hässelby SK:s Angelica Bengtsson bland de nominerade.
Sport • Publicerad 7 oktober 2010

Under galan får "Carro" och Angelica trängas med flera stora som Christian Olsson, Emma Green, Sanna Kallur, Kajsa Bergqvist, Mustafa Mohamed, Nicklas Wiberg och Michel Tornéus.

Priser i sju kategorier ska fördelas och enligt förhandstipsen bör både Carolina Klüft och Väckelsångsbördiga Angelica Bengtsson ligga bra till för att få kliva upp på podiet.

Annons

Angelica, stavfyndet, tävlar i klassen "årets genombrott i landslaget".

Angelica gjorde sin omdiskuterade seniordebut i lag-EM med en tredjeplats på fina 4.40 meter. Detta att jämföra med Angelicas ungdomsvärldsrekord, 4.47, från kvalet i Moskva till ungdoms-OS.

Angelica konkurrerar med Elin Backman, IFK Helsingborg, och Charlotte Schönbeck, IFK Lidingö.

Elin Backman sänkte sig med en halvsekund på 200 meter i lag-EM och kvalade in till riktiga EM.

Charlotte Schönbeck springer 800 meter och 1500 meter och hon gör det väldigt bra. Det blev dubbla segrar i Finnkampen plus två personliga rekord under lag-EM.

Trots sina 27 år känns det som Carolina Klüft varit med hur länge som helst i svensk friidrotts toppskikt.

Längdhopparen Klüft tävlar i kategorin "årets prestation i Finnkampen".

Här är det svårt att gå förbi Växjötjejen som dominerade i Helsingfors. Finnkampens drottning gjorde tre starter, 100 meter, längd och 4x100 meter, och vann allt. Därmed bidrog hon starkt till Sveriges lagseger, 226–182, och blågults tionde raka på damsidan.

Carolina konkurrerar med Helene Bourdin, Täby, som var i särklass på 400 meter i Finnkampen, och redan nämnda Charlotte Schönbeck.

Sven Elofsson
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons