Annons

Anna och Emil glada silvermedaljörer

En fick till ett viljekast i sista spjutomgången. Den andra ett kanonhopp i sista försöket på 2,16 i höjdhoppet.
Tillsammans inkasserade Anna Wessman och Emil Svensson varsin silvermedalj, och får tävla tillsammans mot finnarna kommande helg.
Sport • Publicerad 23 augusti 2010

– Det kändes riktigt bra i dag, men jag började dåligt och höll på att nolla, hade lite problem med vinden, säger Emil Svensson.

Två rivningar på ingångshöjden 2,05 förföljde IFK Växjö-hopparen tävlingen igenom och efter att ha tagit 2,13 såg det ut att bli brons för Svensson. Men efter två halvbra försök på 2,16 tog han sig samman, seglade läckert över i sista och bärgade sitt första utomhussilver i stora SM bakom vinnaren Erik Sundlöf, Glanshammar.

Annons

– Det var riktigt bra, det tar jag definitivt med mig till kommande tävlingar. Kan jag fortsätta så ska jag ta 2,20 senare, säger han och får chansen kommande helg eftersom han efteråt togs ut till Finnkampen.

Silver fick även Anna Wessman, spjuttalangen som tillhörde förhandsfavoriterna. 21-åringen hamnade i trångmål och via ett imponerande sistakast på 54,80 plockade hon hem andraplatsen.

– I efterhand är jag jättenöjd. Jag skadade mig lite i första kastet, sen gick det lite knaggligt, blev pressad och föll ner på fjärde plats. Att jag ändå kniper silvret, det känns väldigt skönt.

Wessman haltade in till mixed zone-tältet med sitt vänstra knä hårt lindat. En översträckning i första kastomgången försvårade förutsättningarna till att besegra slutsegrarinnan Annika Pettersson.

– Innan ville jag gärna slå Annika, jag har aldrig gjort det tidigare och det skulle vara roligt att ta henne på ett SM. Jag känner att jag har häng på henne och man vill ju vinna, det är därför man åker hit.

Med tanke på knäskadan, hur ser du på fortsättningen av säsongen?

– Målet är att tävla i Finnkampen, lag-SM och sen i nordiska juniormästerskapen. Men om det här visar något annat så får vi planera om, säger hon och haltar vidare.

Daniel Olausson
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons