Annons

Anna och Sanna avgjorde

Anna Persson gjorde ett mål och ett målpass.
Detta i Östers 2–0-seger mot Linköping/Kenty.
– Hennes första halvlek var fruktansvärt bra, berömde Anne Gustavsson, lagets assisterande tränare.
Sport • Publicerad 30 augusti 2010

Öster hade inga större problem att besegra nästjumbon Linköping/Kenty på Cloettavallen.

– Jag tyckte vi visade väldigt mycket hjärta och alla slet till sista minut. En stabil insats, tyckte Anne Gustavsson, som fick sköta coachandet eftersom huvudtränaren Hanna Höckert var på tränarutbildning.

Annons

Trepoängaren grundlades i första halvlek, då båda målen kom.

Ledningsmålet kom efter 20 minuter. Anna Persson vann ett motlägg mot sista tjejen i hemmalaget och fick ett friläge, som placerades in vid ena stolpen.

Östers andra mål kom kvarten senare.

Ann Arvidsson spelade ut bollen på vänsterkanten till Anna Persson. Hon spelade i sin tur snett inåt bakåt till Sanna Franzén, som la in bollen vid stolproten.

– Första halvlek hade ett ganska högt tempo. De hade bollen mest, men vi skapade minst lika många chanser som dem. Vi var effektiva. Andra halvlek var mer chansartad och mindre kontrollerat, men Kenty valde av någon anledning att inte sätta någon press på oss. De spelade helt fel mot oss, konstaterade Anne Gustavsson.

Bäst i Öster i lördags eftermiddag var Anna Persson (framförallt hennes första halvlek), Sanna Franzén och ytterbackarna Sanna Karlsson och Anna Nordström.

Tidigare serieledaren Vittsjö, som i går överraskande förlorade mot jumbon Mallbacken, är Östers nästa motståndare, men då är yttermittfältaren Elin Medin avstängd eftersom hon fick sitt tredje gula kort mot Linköping/Kenty.

– Det blir en riktig rysare de sista rundorna, sa Anne Gustavsson.

Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons