Annons

Äntligen höll Öster distansen ut

När Östers Freddy Söderberg pangade in 0–2-bollen i Degerfors var det ingen garanti för Österseger. Tappade ledningar och poäng i slutskedet har Öster bjudit på mer än en gång denna jobbiga vårsäsong.
Sport • Publicerad 27 juni 2014
Foto: Pic-Agency Sweden
Foto: Pic-Agency Sweden
Foto: Pic-Agency Sweden
Foto: Pic-Agency Sweden
Foto: Pic-Agency Sweden
Foto: Pic-Agency Sweden
Foto: Pic-Agency Sweden
Foto: Pic-Agency Sweden
Foto: Pic-Agency Sweden
Foto: Pic-Agency Sweden
Äntligen. Efter sex raka matcher utan seger fick Öster, här med Marcus Bergholtz, Alexander Nadj och Johan Andersson i spetsen, jubla över en trepoängare på Stora Valla.
Äntligen. Efter sex raka matcher utan seger fick Öster, här med Marcus Bergholtz, Alexander Nadj och Johan Andersson i spetsen, jubla över en trepoängare på Stora Valla.Foto: Pic-Agency Sweden
Foto: Pic-Agency Sweden

Men den här gången höll Växjölaget distansen ut och samma siffror stod sig fram till domarens slutsignal.

– Vi krigade och stod upp för varandra. Och då menar jag i 94 minuter, säger Östers Freddy Söderberg, som gjorde det förlösande andra målet.

Annons

I den stunden började många av de 1894 åskådarna kring klassiska Stora Valla att lämna arenan.

– Vi hade ett bra försvarsspel över hela banan och jag tycker att vi skapade de hetaste chanserna, säger Freddy som även hade en stolpträff i den första halvleken.

Öster vann utan att skönspela.

Den här aftonen hade de för kvällen vitskrudade gästerna bara bestämt sig. Österspelarna skulle vinna omställningarna och de skulle springa mer än motståndarna.

Öster fick också en perfekt start genom Marcus Bergholtz tidiga ledningsmål på pass från Freddy Söderberg.

Den ledningen bevakade Öster och täppte efterhand igen kanterna.

Ett jobb hemåt som fick tränaren Roberth Björknesjö att se extra belåten ut efter matchen.

– Jag sammanfattar matchen med tre ord; arbete, inställning och frenesi, säger Roberth.

Han hade gjort en del lyckade korrigeringar, fick till några lyckade byten, som gjorde att Öster tog en rättvis trepoängare. På kuppen tog sig Öster förbi ett tidigare formstarkt Degerfors i tabellen.

– Vi fick en perfekt start med det tidiga ledningsmålet. Det gav oss energi. Korrigeringarna slog väl ut och gav oss snabbare anfallsspel. Jag tycker att vi varit sämre i de fyra tidigare matcherna jämfört med vår åtta-nio inledande i superettan. Poängtappen har satt sig i skallen hos killarna. Vi behövde den här framgången för vårt självförtroende inom gruppen, säger Roberth BJärknesjö.

Annons

En coachseger, Roberth?

– Absolut inte. Det här var killarnas förtjänst, svarar han blixtsnabbt.

Degerfors siktade på femte raka utan förlust och tränaren Patrik Werner hade efteråt inga bortförklaringar.

– Öster var bättre och vann rättvist. Matchbilden gick aldrig vår väg och vi fick inget gratis i 90 minuter. Då är det svårt att skapa heta chanser mot lag i superettan och i synnerhet mot ett bra Öster, berömmer Patrik Werner.

Inte ens ett dubbelbyte i 63:e minuten kunde väcka Degerfors.

Det här var Östers kväll på Stora Valla.

Sven Elofsson
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons