Annons

Anton Forsberg målvaktshjälte för Ottawa

New Jerseys Andreas Johnsson hade chans att bli matchhjälte med en avgörande straff.
Men Anton Forsberg blockerade i Ottawa-målet – och snodde matchhjältetiteln.
Ishockey • Publicerad 7 december 2021
Anton Forsberg i Ottawa-målet stoppar ett skott i matchen mot New Jersey.
Anton Forsberg i Ottawa-målet stoppar ett skott i matchen mot New Jersey.Foto: Bill Kostroun/AP/TT

Ottawa knep sin tredje raka vinst i NHL-ishockeyn i natt när man besegrade hemmalaget New Jersey.

Segern satt dock långt inne. Anton Forsberg i Ottawa-målet fick en mardrömsstart när New Jersey tog ledningen efter bara 35 sekunder, bland annat tack vare en framspelning av Jesper Bratt.

Annons

New Jersey pressade, men Ottawa repade sig och halvvägs in stod det 2–2. Sedan höll Forsberg tätt. Efter både en mållös tredje period och förlängningsperiod gick matchen till straffar, där tre svenskar hade chans att bli matchhjältar.

Hög arbetsmoral

New Jerseys Jesper Bratt och Andreas Johnsson ställdes mot Forsberg i Ottawa-målet. Men varken Bratt eller Johnsson lyckades överlista landsmannen.

– Forsberg gjorde de räddningar som han var tvungen att göra, säger Ottawas tränare DJ Smitt efter matchen, enligt nhl.com.

– Forsberg har sett till att vi vunnit tre gånger i rad. Hans arbetsmoral är oöverträffad. Och vi gjorde ett bra jobb med att blockera skott och rensa framför mål också, tillägger han.

Tim Stützle och Josh Norris satte de avgörande straffarna för Ottawa.

New Jersey har nu förlorat fyra matcher i rad.

Tufft för Philadelphia

Ett lag som dock befinner sig i större knipa är Philadelphia. Oskar Lindblom gjorde sitt första mål för säsongen, men det räckte inte för att undvika lagets nionde raka förlust i natt. Philadelphia förlorade hemma mot Colorado med 7–5, efter en intensiv första period som slutade hela 4–3, och där Colorados Gabriel Landeskog bidrog med sitt nionde mål för säsongen.

I måndags sparkade Philadelphia både huvudtränaren Alain Vigneault och assisterande tränaren Michel Therrien. I nattens match emot Colorado var det för första gången den ställföreträdande tränaren Mike Yeo som stod vid rodret.

I Elias Petterssons Vancouver, där det de senaste dygnen skett stora förändringar i ledarstaben, fick man segra med 4–0 mot Los Angeles i den första matchen med Bruce Boudreau som tränare. Pettersson noterades för en assist.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons