Annons

Anton har långt fram till medalj

Anton Dahlberg/Sebastian Östling får segla om medaljerna vid VM i Perth. Men prispallen är långt borta.
Sport • Publicerad 9 december 2011

Efter åtta seglingar avgörs vilka som får bara med i de två avslutande medaljseglingarna. Växjöhoppet Anton Dahlberg, tillsammans med Sebastian Östling, lyckades precis ta sig in i finalfältet.

De låg på tolfte plats inför fredagen, men efter en elfte och en 13:e plats i gårdagens race tog de sig in på topp-10. På sin Facebooksida rapporterar paret om sin fredag i vattnen utanför Perth på Australiens västkust.

Annons

"Vi klättrar! Men ack vad vi fick jobba för det i dag. Cool racing riktigt nära land och underbart att det var vår fanclub som hejade högst. Dagen avslutades med en magisk middag från SOK:s kock Jenny och en briefing av dagen. Några ess i rockärmen finns till i morgon", skriver de.

Hemmaseglarna Mathew Belcher/Malcolm Page har tagit ett rejält grepp om den ädlaste medaljen. De har vunnit sex av åtta race. Tvåa i sammandraget är britterna Luke Patience och Stuart Bithell.

Daniel Rydström
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons