Annons

Anvegård avgjordenär Växjö DFF vann

Växjö DFF:s Anna Anvegård, nyförvärv från Reftele/Ås, blev matchvinnare när hennes lag vann med 2–0 (1-0) mot Karlskrona i division 1-premiären.
KARLSKRONA • Publicerad 19 april 2015

Anna gjorde båda målen i en match som Växjö DFF kontrollerade i båda halvlekarna.

– En skön seger på bortaplan. Vi gjorde en stabil insats, men visst är det alltid lite fjärilar i magen inför en premiär. Trots allt gick vi in i premiären med bara två gräspass bakom oss, säger Växjö DFF-tränaren Pierre Persson.

Annons

I 21:a minuten tog Växjö DFF ledningen när Anna Anvegård tog sig in i straffområdet och placerade bollen i närmaste nättak.

I andra halvlekens inledning ökade Växjö DFF. Efter en hörna följde en nickskarv innan Anna nickade in bollen i nätmaskorna.

Där kändes trepoängaren säkrad.

– Jag tycker att vi borde gjort ett par mål ytterligare. Vårt försvar var starkt och vi släppte bara till någon chans efter fasta situationer. I själva spelet skapade inte Karlskorna något, säger Pierre Persson.

Elin Stern i Växjö DFF-målet var säker och skapade trygghet i försvarsspelet.

– Gott att vi fick hålla första nollan för året, konstaterar Växjö DFF-tränaren.

Backlinjen gjorde vad de skulle och de centrala mittfältarna Maja Truedsson och Mikaela Almgren vann sin match i matchen.

Tvåmålsskytten Anna Anvegård ska också ha ett plus.

Fotboll, Division 1

Karlskrona-Växjö DFF 0-2 (0-1)

Mål, Växjö DFF: Anna Anvegård 2.

Sven ElofssonSkicka e-post
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons