Annons

Är Vipers på väg att jaga bort oktober-oket?

Miljöombyte och favoritmotstånd. Det var vad som behövdes för att Växjö Vipers skulle ge sig chansen att undvika ännu en svart oktober.
ljungby • Publicerad 15 oktober 2017
Nätrassel. Filip Kjellsson trycker upp 2–2-kvitteringen i krysset under överinseende av bland andra André Andersson, som skulle bli tvåmålsskytt i matchen mot Mullsjö.
Nätrassel. Filip Kjellsson trycker upp 2–2-kvitteringen i krysset under överinseende av bland andra André Andersson, som skulle bli tvåmålsskytt i matchen mot Mullsjö.

Lördagens 9–6-seger mot Mullsjö, inför 1 712 åskådare i tillfälliga hemmahallen Ljungby Arena, betyder att Vipers vunnit två och förlorat två av årets fyra hittills spelade oktobermatcher.

Ett rekordbra facit för att vara Växjö i årets tionde månad.

Annons

Av 23 spelade oktobermatcher i SSL före helgens hade Växjö Vipers nämligen förlorat 17...

Här är lagets facit år för år:

2013: 1–3.

2014: 2–3.

2015: 0–4.

2016: 2–5.

2017: 2–2, med ytterligare tre oktobermatcher kvar att spela.

– Vi befinner oss fortfarande i en uppbyggnadsfas och lägger mycket energi på vår fysik. Senaste tre veckorna har vi bara haft ett riktigt högintensivt innebandypass. Men desto mer matcher, och träningar i gymmet, avslöjar Vipers tränare Niklas Nordén.

Han vet förstås att säsongen förhoppningsvis blir lång och att Vipers, lika säkerhet som dystra oktober, kommer att vara som bäst när det gäller som mest.

Men efter fyra matcher med mindre bra spel (varav två förlorades) var lördagens trepoängare en ovanligt viktig oktoberseger för Nordéns lag.

Annons

Och paradoxalt verkade motståndarna från Mullsjö hjälpa Växjö med att hitta tillbaka till sitt rätta jag.

Mullsjö är nämligen, precis som Växjö, ett fysiskt lag med spelare som ger och tar utan att gnälla i onödan.

Det resulterar i attackspel och heta känslor. Växjö verkar behöva den typen av matcher för hitta ett bra spel med mycket energi.

Kramkalas i Växjö Vipers. Karljohan Ahlroth gratuleras efter sitt 8–5-mål.
Kramkalas i Växjö Vipers. Karljohan Ahlroth gratuleras efter sitt 8–5-mål.Foto: Lena Gunnarsson
Ludwig Persson avslutar elegant för 3–2 till Växjö Vipers bakom Jonathan Larsson i Mullsjös mål.
Ludwig Persson avslutar elegant för 3–2 till Växjö Vipers bakom Jonathan Larsson i Mullsjös mål.Foto: Lena Gunnarsson

Efter en känslosam tyst minut för att hedra nyligen bortgångne fotbolls- och supporterprofilen Andreas Waldo, inleddes matchen med ett hysteriskt målfyrverkeri.

0-2 blev 3-2 som blev 3-4 som blev 4-4 innan åskådarna fick hämta andan i första periodpausen.

Men sedan matchens lirare, André Andersson, gjort 5–4 tappade Växjö aldrig ledningen. När André sedan satte 7–5-straffen och Karljohan Ahlroth 8–5, sedan han snott bollen av Henrik Olofsson, var saken klar.

Växjö Vipers back Eddie Granberg blev knäskadad. Måndagens undersökning ger besked om hur allvarligt.
Växjö Vipers back Eddie Granberg blev knäskadad. Måndagens undersökning ger besked om hur allvarligt.Foto: Lena Gunnarsson

Enda smolken för Vipers: En knäskada på backen Eddie Granberg.

Dan MagnussonSkicka e-post
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons