Annons

Arg, argare, Erik Josefsson

Mest besviken i Växjö Lakers?
Sannolikt Erik Josefsson.
– De slår hål på vår energi, suckade Växjö Lakers lagkapten med mörk uppsyn.
Sport • Publicerad 21 oktober 2010

Att han var Växjös bäste utespelare struntade han högaktningsfullt i. För Josefsson är det en sak, bara en sak, som räknas. Att vinna. Allt annat går bort.

– Det spelar ingen roll när under serien man förlorar. Det är aldrig någonsin okej att förlora. I dag spelade vi inget vidare, sa Josefsson.

Annons

Att den allsvenska vardagen börjar infinna sig och det blir tunga trötta huvuden som skrinnar ut på isen vill han inte ens höra talas om. Det existerar inte i Erik Josefssons värld.

– Det är bara skitsnack och klyschor. Det spelar absolut ingen roll vilken omgång det är. Omgång 1, 4, 39 eller 52 är helt betydelselöst. Vi är hockeyspelare och vår uppgift är att vinna, inte att hitta bortförklaringar.

Vad säger du om dagens match? Vad är det som avgör?

– Att vi blir tillbakatryckta under så långa stunder. Det blir psykiskt påfrestande att vara så mycket i egen zon. Sedan drar vi på oss en tidig utvisning i tredje och de gör mål direkt. Därefter sker samma sak igen. De slår hål på vår energi, men vi får inte falla ihop på det sätt vi gör i dag.

Vad gäller nu?

– Vi har inom laget ett mål som säger att vi aldrig någonsin ska förlora två matcher i rad. Nu har vi tappat två poäng mot Sundsvall och alla poäng här i Örebro. Det får inte hända att vi tappar alla tre poängen i två raka matcher.

Något djupt inne i Josefssons mordiskt mörka ögon sa att Leksand kommer att få sota för det här på lördag.

Daniel Enestubbe
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons