Argentina vinnare i nya supermatchen

Argentina vann den första "Finalissima" genom att besegra Italien med 3–0 på Wembley i London. Lautaro Martinez blev stor hjälte med ett mål och en assist.
Fotboll • Publicerad 1 juni 2022
Argentinas Lautaro Martinez, th, firar med Lionel Messi, och Giovani Lo Celso efter 1–0 mot Italien.Foto: Matt Dunham/AP/TT

Vinnaren av EM mot den sydamerikanska mästaren, riktigt fotbollsgodis en försommarkväll 2022. I den nya supermatchen "Finalissima" fick Italien och Argentina slåss om den nya bucklan.

Men det var egentligen inga tvivel om vilket lag som skulle få lyfta den vid matchens slut.

Argentina skickade in ledningsmålet efter en halvtimmes spel. Lionel Messi serverade Interanfallaren Lautaro Martinez som kunde placera in 1–0 från nära håll.

Samme Martinez låg bakom 2–0. En minut in på den första halvlekens tilläggstid hittade 24-åringen Angel Di Maria som chippade bollen över en liggande Gianluigi Donnarumma.

En dryg timme in i matchen var det som bäddat för 3–0. Messi snodde åt sig bollen utanför offensivt straffområde och slog en magnifik passning som nådde Giovani Lo Celso som helt missade det öppna målet.

I den efterföljande halvtimmen hade Italien bara tur och Donnarumma att tacka för att det inte blev fler mål. Argentina radade upp chanser men PSG-keepern stod pall. Fram till slutsekunderna.

Paulo Dybala byttes in på tilläggstid och kunde minuter senare skicka in ett välplacerat skott till höger i målburen och fastställde därmed slutresultatet 3–0.

För Italien, som ju missar vinterns VM i Qatar, väntar nu ytterligare tuffa matcher i Nations Leagues högsta division mot Tyskland, Ungern och England.

Argentina möter Estland i en vänskapsmatch på söndag.