Annons

Arrangörsländer klara för skidskytte-VM

Skidskytte • Publicerad 14 november 2020
Tjeckien och Schweiz får arrangera skidskytte-VM. Arkivbild.
Tjeckien och Schweiz får arrangera skidskytte-VM. Arkivbild.Foto: Fredrik Sandberg/TT

Nu står det klart att Tjeckien och Schweiz får skidskytte-VM 2024 respektive 2025, det beslutade det internationella skidkytteförbundet (IBU) på en kongress under lördagen.

I Tjeckien 2024 blir Nove Mesto värdstad och i Schweiz året efter är det Lenzerheide som får välkomna världseliten i skidskytte.

Annons

"Nove Mesto är världskända för att skapa en fantastiskt atmosfär under sina skidskytteevent. Arenan, som kommer att rustas upp inför mästerskapet, och arrangörernas stora erfarenhet kommer skapa en riktig skidskyttefestival", säger IBU:s ordförande Olle Dahlin i ett pressmeddelande.

"Lenzerheide är välkänt för att arrangera stora snösportevent. Deras imponerande planer med stöd över hela landet, ett miljötänk och en gedigen historik kommer skapa ett bra VM 2025", säger Dahlin.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons