Annons

Åsa Malmström ny vd för Växjö DFF AB – byter herrishockey mot damfotboll

Åsa Malmström, ny vd för Växjö DFF AB, har jobbat som säljare/marknadsförare i 35 år.
– Men nu kommer jobbet att bli lite annorlunda. Jag ska sälja förväntningar och upplevelser istället för produkter, säger Åsa.
Växjö • Publicerad 14 april 2023
Åsa Malmström, en växjöfödd säljare bosatt i Skåne, blir ny vd för Växjö DFF AB.
Åsa Malmström, en växjöfödd säljare bosatt i Skåne, blir ny vd för Växjö DFF AB.Foto: LENA GUNNARSSON

Bolagets tidigare vd Karl Jansson valdes nyligen till ordförande i föreningen. Nu ersätts därför Karl på vd-stolen av Åsa Malmström.

– Jag kommer att ha stort fokus på försäljning utöver de uppgifter som traditionellt ligger i vd-rollen. Tanken är att jag ska veckopendla till Växjö eftersom jag och min man Mattias bor i skånska Vik.

Annons

För idrottsintresserade Växjöbor är Åsa mest känd från sina sex år i Växjö Lakers organisation där hon jobbade med företagsförsäljning och nätverkande.

– Växjö DFF blir ett annorlunda arbete. Fotboll istället för ishockey. Damidrott istället för herridrott. Utomhusidrott istället för inomhusidrott, säger Åsa och fortsätter:

– Jag drivs av att tjejer ska ha samma förutsättningar som killar. Dessutom är Växjö DFF på en framtidsresa som jag ser fram emot att få vara en del av.

Växjö DFF har historiskt haft svårt med ekonomin men Åsa ser med tillförsikt på framtiden.

– Det där ger mig bara ett extra driv. Jag hade inte sökt jobbet om jag känt tvekan. Jag är stolt och tacksam för förtroendet och ser fram emot att jobba med alla duktiga människor som sitter i vår bolagsstyrelse. Men tålamod krävs. Detta är ett arbete på lång sikt.

Här saknas innehåll

Åsa Malmström.
Åsa Malmström.Foto: LENA GUNNARSSON

Åsa, som är född i Växjö, spelade i unga år både fotboll, basket och volleyboll i Alvesta, där hon växte upp. Sedan hade Åsa nära kontakt med idrottslivet under flera år på Hovshaga när hennes söner Simon och Daniel spelade både fotboll, innebandy och ishockey.

– Idag gillar jag förstås att titta på elitidrott. Helst live. Sedan flytten till Skåne har det mest blivit handboll i Ystad och i Kristianstad.

Ett område med ständig förbättringspotential i Damallsvenskan är publiksiffrorna. Växjö DFF:s hemmapremiär mot Häcken den 2 april lockade bara 246 åskådare.

– Det borde vara 800–1 000 personer på våra hemmamatcher. Frågan är hur når vi dit? Jag tror att våra A-lagsspelare i egenskap av förebilder kan intressera flickspelare, och deras föräldrar, för matcherna. Sedan måste vi synas mer i sociala medier och traditionella medier.

Fakta

Växjö DFF AB

Följande personer sitter i bolagsstyrelsen: Joanna Kron (ny), Christina Wennberg (ny), Åse Thuveson (ny), Elisabeth Ström, Jonny Lindman, Santhe Dahl, Ove Dahl, Måns Hammarbäck, Karl Jansson.

Följande lämnade bolagsstyrelsen i mars: Catarina Mårdh-Löwenadler, Therese Lundstedt, Anna Sjödahl, Henrietta Serrate.

Vd: Åsa Malmström.

Malmström har också tankar kring att bjuda in Lakers Lakejer och/eller East Front till någon match för att förbättra inramningen.

Annons

– Växjö är en fantastisk idrottsstad. Men det gör utbudet enormt och de presumtiva åskådarna har begränsat med tid att avsätta för besök på olika arenor. Kanske kan Växjös föreningar samarbeta mer kring detta, säger Åsa.

– När det gäller att attrahera nya partners spelar matchvärds-loungen på Visma Arena stor roll. Sedan jobbar vi med varumärkesstärkande satsningar som upplysning kring psykisk ohälsa via organisationen ”Aldrig ensam”, materiellt stöd till en skola i Nairobi, kvinnligt nätverkande och uppskattade spelarbesök på äldreboenden, berättar Åsa Malmström under sin blott andra dag på nya jobbet som Växjö DFF-vd.

Dan MagnussonSkicka e-post
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons