Annons

Åsa utslagen direkt

Åsa Gustavsson, från Älmhult, och Angelica Ljungquist var seedade nia i världstourtävlingen på Åland. Men redan efter första dagen är paret utslagna.
Sport • Publicerad 19 augusti 2010
Åsa Gustavsson åkte, tillsammans med sin lagkamrat Angelica Ljungquist, ut direkt på Åland.
Åsa Gustavsson åkte, tillsammans med sin lagkamrat Angelica Ljungquist, ut direkt på Åland.Foto: Lena Gunnarsson

Paf Opens damturnering startade under gårdagen.

För Gustavsson/Ljungquist blev det ingen lyckad dag. Det blev först förlust mot det belgiska paret Van Breedam/Mouha, seedade 24:a.

Annons

Matchen var över på en dryg halvtimme, efter 7–21, 16–21. Och på kvällen kom nästa förlust.

De åttondeseedade finska systrarna Nyström, som nyligen tog EM-brons, blev till slut för svåra. Gustavsson/Ljungquist vann första set med 21–14, men sedan blev det förlust 14–21 och 12–15.

Detta innebär att det svenska paret är utslagna i turneringen.

Illa gick det även för Daniel Andersson, Lenhovda VBK, som i par med Björn Berg skulle försöka kvala in till herrarnas huvudturnering.

De 33-seedade svenskarna mötte den ryska duon Likholetov/Romashkin, seedade 32:a. Första set var oerhört jämnt och Andersson/Berg vann det med 29–27. Men sedan tog det roliga slut och de ryska motståndarna vände och vann set två och tre med 21–16 och 15–11.

Huvudturneringen inleds i dag, där Stefan Gunnarsson, från Växjö, och Hannes Brinkborg är ett av paren.

Per Magnusson
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons