Åseda övertygade

Åseda vann premiären mot Jonstorp på ett övertygande sätt. Enda plumpen möjligen att laget kunde och borde avgjort i den första perioden, men nu dröjde de avgörande målen fram till 6–4 (3–2, 1–1, 2–1) till i början av slutperioden.
Sport • Publicerad 4 oktober 2010

– Vi bestämde oss för att ta tag i matchen redan från start. Vi hade bud på både 4–1 och 5–1 i första perioden, konstaterade Åsedatränaren Mikael Fernqvist efteråt.

Emil Wahlberg visade vägen genom att ge hemmalaget ledningen redan efter 1.30. Kristian Ederfors fyllde på med 2–0 och Sebastian Nilsson prickade in 3–1 redan efter 8.34.

I mellanperioden bjöd Åseda in gästerna i matchen på grund av en räcka utvisningar. Jonstorp tilläts utjämna, innan Tim Pettersson fyllde på med psykologiskt viktiga 4–3 innan perioden var slut. Slutperioden hann knappt börja innan Sebastian Winsth avgjort med två snabba mål.

– Dom trycker på direkt, men vi kontrar sönder dem. Vi bjuder på ett par mål, men det får vi jobba bort, analyserar Fernqvist vidare.

Utöver Winsth och Wahlberg övertygade Andreas Gunnarsson och Victor Carlsson individuellt.