Annons

Benzemas nickar tog Real Madrid vidare i CL

Karim Benzema nickade Real Madrid vidare i Champions League. Och räddade kanske också kvar Zinedine Zidane på jobbet som tränare i den spanska storklubben.
Fotboll • Publicerad 9 december 2020
Karim Benzema nickade in både 1–0 och 2–0 för Real Madrid.
Karim Benzema nickade in både 1–0 och 2–0 för Real Madrid.Foto: Bernat Armangue/AP/TT

Det blev 2–0 i gruppavslutningen hemma mot Borussia Mönchengladbach och det var en fransk skalle som låg bakom den övertygande segern.

Karim Benzema bjöd på en formidabel målnick när han ordnade Real Madrids 1–0 redan i nionde minuten.

Annons

Med drygt en halvtimme spelad mötte Benzema ett nytt inlägg från högerkanten. Anfallarens nick var inte lika klinisk den här gången, men tillräckligt vass för att betyda 2–0 och ett stort steg mot Champions Leagues åttondelsfinaler.

Real Madrid, 13-faldig mästare i Europacupen/Champions League, har aldrig åkt ut redan i gruppspelet. Men efter dubbla fiaskon mot Sjachtar Donetsk (2–3 hemma och 0–2 borta) var "Los Blancos" under rejäl press inför den sista omgången och behövde en seger för att garantera avancemanget.

Dessutom tisslades det i spansk media om att Zinedine Zidane skulle få kicken om han misslyckades med uppgiften att ta Real vidare från grupp B.

Vann gruppen

Benzema var nära att punktera mötet med "Gladbach" när drygt en kvart återstod, men dundrade bollen i underkanten av ribban. Kort därefter prickade Lucas Vazquez stolpen. Real Madrid höll ändå undan, vann matchen med 2–0 och dessutom gruppen på 10 poäng.

Även Mönchengladbach är vidare, trots förlusten. Tyskarnas räddning blev att Inter och Sjachtar samtidigt kryssade i en mållös tillställning på San Siro.

Atlético Madrid slog Salzburg med 2–0 borta och säkrade därmed avancemanget från grupp A tillsammans med redan klara Bayern München.

Atalanta är också klart för åttondelsfinal efter 1–0-segern borta i det avgörande mötet med Ajax.

Det hade räckt med oavgjort för att Atalanta skulle ta sig vidare från grupp D, och oavgjort var det också länge i Amsterdam.

Ajax behövde samtidigt en seger och var nära att bryta det mållösa läget med kvarten kvar, men Davy Klaassen sköt inte bättre än att Pierluigi Gollini kunde rädda.

Muriel avgjorde

I stället fick Ajax Ryan Gravenberch utvisad några minuter senare och i måljakten med bara tio man på planen blottade man sig bakåt. Inhopparen Luis Muriel frispelades, rundade målvakten André Onana och rullade in 1–0 för Bergamolaget.

Annons

Atalanta slutade därmed tvåa i gruppen på 11 poäng, två färre än Liverpool som vilade flera tongivande spelare i 1–1-avslutningen mot danska Midtjylland i Herning.

Mohamed Salah spelade i alla fall från start och nätade redan i första minuten, då han också skrev Liverpoolhistoria. Egyptiern är med 22 mål ensam klubbens vassaste Champions League-målskytt genom tiderna, ett före Steven Gerrard.

Fakta: Inför Champions Leagues slutspelslottning

När? Lottningen äger rum på måndag klockan 12.00

Var? Nyon, Schweiz

Hur? Gruppvinnarna lottas mot grupptvåorna. Inget lag kan lottas mot ett lag från samma land.

Gruppvinnarna: Bayern München, Real Madrid, Manchester City, Liverpool, Chelsea, Borussia Dortmund, Juventus, Paris Saint-Germain.

Grupptvåorna: Atlético Madrid, Borussia Mönchengladbach, Porto, Atalanta, Sevilla, Lazio, Barcelona, Leipzig.

Åttondelsfinalerna: Första mötet spelas i slutet av februari, returen i början av mars.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons