Annons

Aubameyang bakom Arsenals trepoängare

Arsenal tappar Thomas Partey och Pierre-Emerick Aubameyang under perioden när Afrikanska mästerskapen avgörs i januari och februari nästa år.
Nyckelspelarna kan bli svåra att ersätta.
Mot Aston Villa låg de bakom målen i Arsenals 3–1-seger.
Fotboll • Publicerad 22 oktober 2021
Pierre-Emerick Aubameyang firar med Emile Smith Rowe efter 3–0-målet.
Pierre-Emerick Aubameyang firar med Emile Smith Rowe efter 3–0-målet.Foto: Ian Walton/AP/TT

Arsenal tog emot Aston Villa på fredagskvällen. Man hade chansen att dryga ut sin obesegrade svit i ligan till sex matcher vid seger.

Det började lovande. Thomas Partey nådde högst i straffområdet på en hörna och nickade in ledningsmålet. Första halvlek såg ut att sluta 1–0. När alla trodde domaren blåste av för halvtid ville han i själva verket titta på en straffsituation.

Annons

Alexandre Lacazette blev nersparkad bakifrån och straff blev dömt efter VAR-koll. Aubameyang stegade fram, målvakten räddade, men Aubameyang kunde ändå slå in sin egen retur till 2–0.

I den 56:e minuten spelade Aubameyang fram till Arsenalfostrade Emile Smith Rowe som placerade in 3–0.

Aston Villas Jacob Ramsey gjorde sitt första mål i Premier League i den 81:e minuten. Men det blev inte mer än ett tröstmål och matchen slutade 3–1 till hemmalaget.

Arsenal lyfter till nionde plats i tabellen på 14 poäng efter segern. Aston Villa ligger på 13:e plats med 10 poäng efter nio matcher in i säsongen.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons