Annons

Aubameyang blir av med kaptensbindeln

Fotboll • Publicerad 14 december 2021
Pierre-Emerick Aubameyang blir av med kaptensbindeln i Arsenal. Arkivbild.
Pierre-Emerick Aubameyang blir av med kaptensbindeln i Arsenal. Arkivbild.Foto: Adam Davy/AP/TT

Anfallaren Pierre-Emerick Aubameyang är inte längre lagkapten i Arsenal. Han kommer inte heller tas ut till onsdagens Premier League-match hemma mot West Ham, skriver den engelska fotbollsklubben i ett pressmeddelande och hänvisar till en "disciplinär förseelse" förra veckan.

"Vi förväntar oss att alla våra spelare, i synnerhet vår lagkapten, ska följa de regler och ramar som vi tillsammans har satt upp och kommit överens om", skriver Arsenal.

Annons

Den gabonesiske stjärnan lämnades utanför truppen till helgens 3–0-seger hemma mot Southampton. Inför matchen sade tränaren Mikel Arteta att Aubameyang agerat på ett oacceptabelt sätt, utan att förklara närmare.

– Han saknas dessvärre av disciplinära skäl. Vi måste vara konsekventa, det finns vissa saker kring det här laget som inte är förhandlingsbara, sade Arteta till Sky Sports.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons