Annons

Augustin och Karlsson förlänger med Lakers

Tillsammans har de spelat över 500 seniormatcher i Växjö Lakers. Nu fortsätter backarna Jeremias Augustin och Björn Karlsson i klubben ytterligare två säsonger.
Sport • Publicerad 20 mars 2012
Björn Karlsson och Jeremias Augustin blir kvar i Växjö Lakers ytterligare två säsonger.
Björn Karlsson och Jeremias Augustin blir kvar i Växjö Lakers ytterligare två säsonger.Foto: Lena Gunnarsson

– Detta är två killar som varit med oss länge och som ingår i vår framtida plan. De har varit med från allsvenskan och hela vägen till elitserien och de visade under sin första säsong i elitserien att de har en framtid i den här serien, säger Henrik Evertsson, sportchef i Växjö Lakers.

26-årige Jeremias Augustin är den ende i truppen som har Växjö HC som moderklubb. Han gjorde två mål på sina första 54 elitseriematcher. 23-årige Björn Karlsson kommer från Rävemåla, men är fostrad i klubben sedan länge. Han gjorde ett mål och elva poäng under sin första säsong. Som märks av poängskördarna är det främst defensiva uppdrag som gäller för duon.

Annons

– Detta är två killar som är nyttiga för oss defensivt. De har gjort det bra redan, samtidigt som de har framtiden för sig och det finns säkert fler procent att kräma ur dem, säger Henrik Evertsson.

Efter de två första förlängningarna har Växjö Lakers sex backar med kontrakt nästa säsong. Niclas Lundgren från Västerås blev första nyförvärvet. Sedan tidigare finns Jonas Holös, Tom Linder och Johan Jonsson med kontrakt.

– Vi har inställningen att vi vill bli bättre i alla block till kommande säsong och det gäller både målvakter, backar och forwards. Sedan får vi se om vi når ända fram, säger Henrik Evertsson.

Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons