Annons

Avslöjar: Växjö DFF värvar landslagsforward från Montpellier

Smålandsposten kan avslöja att finska landslagsforwarden Adelina Engman är klar för Växjö DFF. Att beskriva nyheten som en värvningsbomb är ingen överdrift.
Växjö • Publicerad 1 juli 2021
Adelina Engman (med hårresande frisyren...) jublar efter ett mål för Göteborg 2018.
Adelina Engman (med hårresande frisyren...) jublar efter ett mål för Göteborg 2018.Foto: MICHAEL ERICHSEN

Engman, född 1994, är en rutinerad spelare som efter tidiga åren i Åland United (där hon vann två finska mästerskap) har representerat klubbar som Kopparbergs/Göteborg, Chelsea (mästare en gång under hennes tid i London) samt franska Montpellier.

Chelsea är ett av Europas bästa damlag (föll i senaste Champions Lerague-finalen) medan Montpellier är topp 3 i Frankrike.

Annons

Engman har alltså rutin från att representera klubbar på absolut högsta nivå.

Men nu väljer hon att spela för damallsvenska jumbon Växjö DFF. Enligt våra uppgifter åtminstone resten av den här säsongen.

Hon är en snabb, stark spelare som gillar att utmana. Förutom anfallare kan hon även spela yttermittfältare.

”Enligt våra uppgifter visade Växjö DFF intresse för Engman redan inför den här säsongen. Det tyder på att hon inte har trivts fullt ut i Frankrike.”

Adelina Engmans landslagsmeriter är digra. Under 74 A-landskamper för Finland har det blivit åtta mål. Engman var även med och förde Finland till semifinal i U19-EM 2013.

Tyvärr drabbades hon av skadeproblem under tiden i Chelsea (2018-2020) och spelade bara tre matcher under mästarsäsongen 2019/20.

För ett år sedan valde Adelina att lämna Chelsea för franska Montpellier. Hon angav då behov av ökad spelstil som skäl.

Här saknas innehåll

Chelseas tränarprofil Emma Hayes sa så här om Adelina: "Hon har varit en fantastisk lagkamrat, en lätt spelare att vara tränare för."

Enligt våra uppgifter visade Växjö DFF intresse för Engman redan inför den här säsongen. Det tyder på att hon inte har trivts fullt ut i Frankrike.

Det blev aldrig någon övergång till Växjö i våras, men nu ska Adelina Engman vara klar för Växjö och kan börja träna och spela för klubben så fort transferfönstret öppnar i mitten av juli.

Dan MagnussonSkicka e-post
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons