Annons

Babyboom i curling – siktar ändå på VM

Både Anna Hasselborg och Agnes Knochenhauer är gravida och Sara McManus har nyligen fått barn. Babyboomen stoppar dock inte curlinglaget från att sikta mot hemma-VM.
Curling • Publicerad 12 januari 2023
Anna Hasselborg, med dottern Lira, och Agnes Knochenhauer. Arkivbild.
Anna Hasselborg, med dottern Lira, och Agnes Knochenhauer. Arkivbild.Foto: Anders Wiklund/TT

Hasselborg och Knochenhauer har i sociala medier meddelat att de väntar barn. Båda har barn sedan tidigare. Graviditeterna stoppar inte curlingstjärnorna från att sikta på VM.

– Vi tror inte att det ska påverka den här säsongen, speciellt fram till VM, särskilt mycket. Sen kanske det blir mer bekymmer efteråt med långa resor till Kanada och annat men VM går på hemmaplan så det tror vi inte ska bli något problem om de är aktuella, säger förbundskaptenen Maria Prytz till SVT.

Annons

– Deras sportsliga satsning ligger kvar som planerat och de har bra stöd av sina tränare. Både Anna och Agnes har erfarenhet av att vara gravida och träna, sen vet man ju aldrig hur det går och känns under tiden men än så länge mår båda bra.

VM avgörs i Sandviken den 18–26 mars. I mitten av februari ska lag Hasselborg möta lag Wranå om Sveriges plats till VM. Då väntas Sara McManus vara tillbaka i laget efter sitt uppehåll i samband med barnafödande.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons