Annons

Bäckström covidsmittad efter NHL-comebacken

Nicklas Bäckström var äntligen tillbaka efter en skadefylld inledning på NHL-säsongen. Då testades han positivt för covid-19.
Ishockey • Publicerad 18 december 2021
Nicklas Bäckström i den match i onsdags han hann spela innan beskedet om att han var covidsmittad.
Nicklas Bäckström i den match i onsdags han hann spela innan beskedet om att han var covidsmittad.Foto: Matt Marton/AP/TT

Nicklas Bäckström hann med en match i comebacken efter att ha missat 28 matcher i säsongsinledningen. Efter förlusten med sitt Washington i onsdags mot Chicago tvingas han till ett nytt uppehåll.

Svensken testades positivt i torsdags och saknades när Washington mötte Winnipeg natten till lördagen.

Annons

Bäckström behöver nu isolera sig och missar spel den närmaste tiden. Han är bara en i mängden av NHL-spelare som smittats av covid den senaste tiden, vilket tvingat ligan att skjuta sammanlagt 20 matcher.

För närvarande brottas fem lag; Colorado, Florida, Calgary, Boston och Montreal med utbrott som tvingat dem att skjuta upp matcher.

Oron stiger för att covid är på väg att ställa till med kaos inom NHL-ishockeyn med bara en och en halv månad kvar till OS i Peking i februari, där stjärnspelarna ska vara med, enligt planerna.

Men covidutbrotten har fått flera inom ligan att ifrågasätta om spelarna kan åka till Kina, där dessutom hårda karantänsregler väntar för den som testas positivt.

För Bäckström kommer uppehållet än mer olägligt. Svensken har dragits med envisa höftproblem och missade hela Washingtons träningsläger och inledningen av säsongen.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons