Annons

Bäckström kan göra comeback: "Känns bra"

Han har missat Washingtons 28 första matcher av NHL-säsongen, men nu kanske hockeystjärnan Nicklas Bäckström kan göra comeback.
Ishockey • Publicerad 15 december 2021
Nicklas Bäckström. Arkivbild.
Nicklas Bäckström. Arkivbild.Foto: Fredrik Sandberg/TT

Natten mot torsdag svensk tid möter Washington Chicago, möjligen med Bäckström på isen. Beslut om hans medverkan i bortamatchen tas efter värmningen.

– Det pågår mycket samtal, med honom, med läkare. En sak är säker och det är att det inte finns någon press. När han är redo får vi se honom på isen och inte innan dess, sade tränaren Peter Laviolette.

Annons

Bäckström har kört för fullt på isträningen den här veckan efter att ha rehabtränat sin höft sedan i september.

– Det känns bra just nu. Det var skönt att få träna och till och med ta några rusher också. Det är bättre, det har gått framåt, sade Bäckström efter isträningen i måndags.

– Det känns bra att kunna träna med killarna. Att åka skridskor på egen hand gillar jag inte. Jag älskar att köra fys och styrka (med tränaren Mark Nemish) men att åka skridskor bara han och jag, det är inget kul.

34-åringen har dragits med höftproblem i många år och han opererades 2015. Han spelade hela förra säsongen, men tackade nej till VM-spel med Tre Kronor i våras på grund av höftproblemen. I september stod det klart att han inte skulle vara med på Washingtons försäsongsläger utan i stället inleda en rehabprocess.

– Det har varit som en berg-och-dalbana, framför allt känslomässigt. Men nu är jag här och det känns bra, sade Bäckström.

Trots stjärncenterns frånvaro har Washington haft en mycket bra höst och leder den östra divisionen på 40 poäng.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons