Annons

Bakslag för LIV-spelare – stoppas från slutspel

Golfstjärnorna Talor Gooch, Hudson Swafford och Matt Jones, som skrivit på för den omstridda LIV-touren, får inte delta i inledningen av PGA-tourens slutspel i veckan efter ett beslut av en federal domare.
Golf • Publicerad 10 augusti 2022
Hudson Swafford är en av LIV-golfarna som nu stoppats från inledningen av penningstinna Fedex cup. Arkivbild.
Hudson Swafford är en av LIV-golfarna som nu stoppats från inledningen av penningstinna Fedex cup. Arkivbild.Foto: Marcio Jose Sanchez/AP/TT

De tre golfarna hade lämnat in en separat stämningsansökan i hopp om att få delta i slutspelets inledning, St Judes Championship, som börjar på torsdag i Memphis. En framgång där skulle kunna leda till vidare spel i slutspelet.

Tidigare har elva av spelarna som gått över till den penningstinna LIV-touren lämnat in en stämningsansökan och hävdat att PGA-touren bryter mot konkurrenslagar genom att helt utesluta dem från touren. En av spelarna, Carlos Ortiz, har dragit sig ur stämningen. Det ärendet är ännu inte avgjort.

Annons

Men beslutet från distriktsdomare Beth Labson Freeman om att inte tillåta de tre spelarna att delta i slutspelets inledning tolkas som att PGA-tourens beslut att helt utestänga spelare på LIV-touren står fast.

I ett uttalande från den saudiskstödda LIV-touren beklagades beslutet:

– - Vi är besvikna över att Talor Gooch, Hudson Swafford och Matt Jones inte kommer att få spela golf. Ingen vinner på att förbjuda golfare att spela.

Från PGA-touren kom inte oväntat mer positiva kommentarer:

– Med dagens nyhet kan våra spelare, fans och partners nu fokusera på det som verkligen betyder något under de kommande tre veckorna, att följa de bästa spelarna i världen som tävlar i Fedex cup, sade PGA-kommissionären Jay Monahan till The Golf Channel.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons