Annons

Bandy-VM i Stockholm skjuts upp: "Är konstigt"

Bandy • Publicerad 14 december 2021
Sverige firar VM-guldet i Oslo 2020. Arkivbild.
Sverige firar VM-guldet i Oslo 2020. Arkivbild.Foto: Heiko Junge/NTB/TT

Damernas bandy-VM skulle ha spelats i Stockholm i början av januari – men så blir inte fallet. Mästerskapet har flyttats till slutet av mars.

– Det skjuts på grund av att vi står utan arrangör, Distrikt Stockholm har tagit beslut att de inte kommer arrangera dam-VM i januari. Det har med hur covidsituationen ser ut, bland annat, säger Pär Gustafsson, generalsekreterare i bandyförbundet, till Bandypuls.

Annons

Gustafsson är kritisk till beslutet, som han menar har tagits utan förbundets vetskap.

– Det är konstigt att vi inte fått vara med i processen fram till det här beslutet. Utan vi fick ett färdigt taget beslut till oss sent söndag kväll, säger han.

Internationella bandyförbundet skriver på sin hemsida att VM-finalen i stället är planerad till den 27 mars. Tanken är att turneringen fortsatt ska spelas i Sverige, men inte i Stockholm.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons