Annons

Bandylagens oro – vill skjuta på premiären

Den bandyallsvenska premiären närmar sig.
Men på grund av risken för smittspridning kräver flera klubbar att seriestarten skjuts upp.
Bandy • Publicerad 12 november 2020
Fem klubbar vill skjuta upp premiären i bandyallsvenskan. Arkivbild.
Fem klubbar vill skjuta upp premiären i bandyallsvenskan. Arkivbild.Foto: Björn Larsson Rosvall/TT

Den 21 november är det tänkt att den bandyallsvenska säsongen ska dra i gång.

Men nu har fem av lagen i serien skickat en skrivelse till bandyförbundet om att man inte tänker spela matcher som kräver allmänna transportmedel eller övernattningar.

Annons

– Vi har landat i att vi precis som alla företag måste undvika alla onödiga resor och fysiska möten och då är det helt orimligt med en nationell allsvenska. Vi måste till exempel åka tåg upp till Kalix, det vill vi undvika. Vi vill ta ett samhällsansvar och vi landar i att det enda sättet att ta det är att det blir en norr- och en södergrupp istället, säger ordföranden Ola Dagliden till Göteborgs-Posten.

Utöver Kungälv har även Nässjö IF, IF Boltic, ÅbyTjureda och Jönköping Bandy beslutat sig för att avstå de långa resorna.

Att lämna walkover skulle med nuvarande regelverk innebära nedflyttning, men Ola Dagliden tror att förbundet kommer att tänka om.

– Vi har frågat tävlingskommittén om de tänker bestraffa oss. De säger att de får återkomma. Men det är helt uteslutet att vi åker på de här matcherna, säger han.

Bandyförbundets generalsekreterare Pär Gustafsson säger att det pågår diskussioner kring frågan.

– Vi har full respekt för vad klubbarna skriver och tar naturligtvis det här på fullaste allvar. Det är en stor fråga och det här är något vi får diskutera och komma fram till ett beslut som alla kan stå bakom.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons