Bara en Lakerspoäng

Växjö Lakers fick nöja sig med en poäng i fredagskvällens hemmamatch mot Sundsvall. Det blev 3–4 (1–1, 1–2, 1–0, 0–0, 0–1) i Växjö ishall.
Sport • Publicerad 15 oktober 2010
Christoffer Bengtsberg är tillbaka, men börjar som båsöppnare.
Christoffer Bengtsberg är tillbaka, men börjar som båsöppnare.Foto: Alexander Mahmoud

Straffar:

Sundsvall tog bonuspoängen efter mål av Oscar Johansson och Daniel Olsson. Enda straffmålet för Lakers gjorde Dustin Johner. Daniel Åhsberg och David Lundbohm missade.

Fjärde perioden:

Analys: Lakerspressen fortsatte i sudden, men Tim Sandberg kunde med tur och skicklighet freda sitt mål. Daniel Åhsberg och Joakim Hillding var nära att avgöra innan det stod klart att det skulle bli straffläggning.

Skott: 3–1. Totalt: 38–21.

Tredje perioden:

3–3 (4.27) Tom Linder (Gustav Hjalmarsson, Dustin Johner).

Analys: Lakers Lakejer är fantastiska. De skanderade och klappade fram sina favoriter som satte Sundsvall under en makalös press. Målvakten Tim Sandberg pepprades med skott och David Lundbohm prickade ribban.

Det fantastiska publikstödet räckte dock bara till ett mål under ordinarie tid. Tom Linder gjorde det efter 4.27. Lakers, och framförallt Lakejerna, hade varit värt ytterligare mål som gett en trepoängare.

Noterbart var också att Christoffer Bengtsberg kom in i Lakerskassen efter två perioden. Hans comeback var fullt godkänd.

Skott: 11–4.

Andra perioden:

2–1 (4.42) Joakim Hillding (Joshua Soares, Marcus Johansson), 2–2 (6.45) Fredrik Mannström (Niklas Zetterström) spel fem mot fyra, 2–3 (14.57) Oscar Johansson (Joakim Mattsson) spel fyra mot fem.

Analys: Lakers har haft ett strålande powerplay i serieupptakten, men mot Sundsvall stämmer det inte. Först misslyckades Lakers med att göra mål i två powerplay och sedan släppte man till och med in ett mål i PP sedan Joshua Soares tappat pucken i egen zon.

Annars började det bra när Joakim Hillding dunkade in 2–1 tidigt i perioden, men Sundsvall replikerade två minuter senare i fem mot fyra.

Mitt i perioden, vid ställningen 2–2, prickade David Lundbohm stolpen, men många av de 2 565 åskådarna tyckte att pucken var inne. Utan målkamera får man leva med sådana omdiskuterade situationer.

Lakers måste upp några snäpp i kvalité om det ska gå vägen mot ett Sundsvall som tar tillvara på minsta lilla misstag.

Skott: 11–8.

Första perioden:

1–0 (8.08) Erik Josefsson (Marcus Johansson), 1–1 (9.38) Nicklas Johansson (Jörgen Nordlöf, Petter Rydén).

Analys: Växjö Lakers dominerade stora delar och radade upp heta avslut. Bland annat missade Erik Josefsson och Daniel Åhsberg varsitt friläge. Sundsvall hade bara en offensiv värd namnet när Lakersspelare satt i utvisningsbåset. Sundsvall pressade på hårt i två powerplay och Oscar Alsenfelt fick göra flera fina parader.

Lakers ledningsmål kom bara nio sekunder efter att Marcus Johansson suttit av sin tvåminutare. När Marcus kom in på isen serverade han ett fint pass till Erik Josefsson som distinkt satte 1–0-pucken.

Bara en och en halv minut senare stack Sundsvall upp och ett passivt Lakersförsvar tillät Nicklas Johansson kvittera.

Skott: 13–8.

Inför matchen

Växjö Lakers, som kan stärka serieledningen genom seger mot Sundsvall, saknar Johan Markusson, Johan Jonsson och Patrik Näslund. Målvakten Christoffer Bengtsberg är tillbaka efter skada, men han får börja som båsöppnare. Lakers väljer att fortsätta med Oscar Alsenfelt i målet.

För Lakers gäller det att ta kvällens uppgift på fullaste allvar. Sundsvall har gjort flera överraskande bra resultat under serieupptakten, dessutom har medelpadingarna gjort det surt för Lakers i Växjö ishall tidigare.