Annons

Bara J-O stoppade Frejspelarnas framfart

Frej Växjö kan se fram emot en högst intressant pingisliga. Vid den norska stortävlingen i Modum krävdes en legendar som Jan-Ove Waldner för att stoppa Frejs duo Fabian Åkerström och Andreas Törnkvist.
Sport • Publicerad 25 augusti 2010

– Killarna gjorde riktigt bra ifrån sig och nu se vi fram emot helgens Växjö GP, säger Frejtränaren Marcus Sjöberg.

I startfältet finns hemmasonen Pär Gerell, numera proffs i Frankrike, och i storform efter sin åttondel i China Open.

Annons

Men nu till Modum, där Fabian Åkerström var direktkvalificerad till åttondelsfinalen. På vägen fram emot finalen mot Waldner slog Fabian ut Magnus Månsson, Fredrik Håkansson och danska stjärnan Allan Bentsen, rankad i topp hundra i världen.

Jan-Ove Waldner vann finalen med 4–1, men fick tufft motstånd av Frej-blekingen Åkerström.

Andreas Törnkvist inledde med att slå kinesen Wang Bing i gruppen. I slutspelet blev det segrar mot Växjösonen Lukas Rydén, Falkenberg, och Peter Nilsson, Österlen. Sedan satte Jan-Ove Waldner stopp med 3–1 i kvarten. Det var Waldners hårdaste fajt i turneringen.

Frejs nye Mårten Stenberg visade vilken tillgång han blir som sparring på hemmaplan genom att besegra två lirare från pingisligan, Magnus Månsspn och Simon Arvidsson. Även Frejs Joachim Bachstätter gick vidare från gruppen, men föll i första slutspelsmatchen mot danske Jacob Asmundsen.

Sven Elofsson
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons