Annons

Barça hotar dra de Jong inför rätta

Den spanska superklubben Barcelona hotar att dra sin nederländske mittfältsstjärna Frenkie de Jong inför rätta.
Fotboll • Publicerad 8 augusti 2022
Frenkie de Jong. Arkivbild.
Frenkie de Jong. Arkivbild.Foto: Joan Monfort/AP/TT

Ledningen för La Liga-klubben vill att nederländaren går med på att annullera den kontraktsförlängning som gjordes 2020. Skälet är att klubbledningen anser att kontraktet innehåller otillåtna detaljer, enligt The Athletic.

Det påstått felaktiga kontraktet från 2020 innehöll bland annat en förlängning med två år och gäller nu till 2026. Kontraktet undertecknades av Barças tidigare styrelse som avgick hösten 2020.

Annons

I stället vill klubben och den nuvarande ledningen att parterna går tillbaka till innehållet i det kontrakt som upprättades när de Jong kom till Barcelona från Ajax 2019.

I mitten av juli skickades ett brev till de Jong där han informerades om att klubben är redo att inleda ett straffrättsligt förfarande för att fastställa vad som hände när kontraktet undertecknades och för att ta reda på vem som var ansvarig.

Enligt The Athletic är den gamla styrelsen övertygad om att kontraktet från 2020 är giltigt och att inget olagligt hänt.

Under stora delar av sommaren har mycket kring Barcelona handlat om mittfältaren Frenkie de Jong. Enligt spanska medier har Barça bett honom att antingen acceptera en lönesänkning eller gå med på att lämna Camp Nou.

Bland annat har de Jong under sommaren kopplats till Manchester United, men trots att Premier League-klubben uppges ha fått ett bud accepterat vill de Jong inte gå med på övergången.

Årets säsong av La Liga inleds till helgen och i premiären på lördag ställs Barcelona mot Rayo Vallecano.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons