Annons

Barcelonaspelare ska lyfta Lenhovda

Två amerikanska importer i Lenhovda. Ett helt nytt lag i Ljungby HK. Spännande nyförvärv i Rydaholm. Och ett ungt Diö. Säsongens division 3-hockey blir intressant.
Sport • Publicerad 14 oktober 2010
Kontraster. För tre år sedan vaktade Martin Holst Nyköpings mål mot Johan Markussons Växjö Lakers. Nu ska han spela med Ljungby HK i division 3.
Kontraster. För tre år sedan vaktade Martin Holst Nyköpings mål mot Johan Markussons Växjö Lakers. Nu ska han spela med Ljungby HK i division 3.Foto: 

I division 3 F är tre av fem lag lokala. De två bästa går till alltrean och lagen har rustat rejält inför helgens premiäromgång. Kalmar, med en målsättning att nå division 1 inom tre år, pekas ut som huvudfavorit. Men de lokala lagen kan utmana.

Lenhovda har värvat ett par division 2-spelare och har nyligen kryddat truppen med två amerikanska importer.

Annons

– Jag spelade hockey med en av dem i Spanien för några år sedan, säger nye tränaren Mikael Wigsten.

Hans tidigare lagkamrat heter Andy Jasicki. Klubben där Jasicki och Wigsten spelade tillsammans var ingen annan än FC Barcelona. Sedan dess har amerikanen lirat i finska, svenska och norska division 2-klubbar. Med sig till Lenhovda har han även landsmannen Neil Runbeck.

– För att hänga med måste man göra en satsning, säger Mikael Wigsten.

Ljungby HK är ett helt nytt inslag i division 3-hockeyn. De lär också vara med i striden om en plats i alltrean. I laget finns tidigare Trojaprofiler som Thomas Augustsson och Henrik Elfving samt målvakten Martin Holst, känd från Nyköping och Halmstad. Det färska laget har även värvat Martin Lindh från Diö, en spelare som verkligen kan göra poäng i division 3. Förra säsongen blev det 63 poäng på 23 matcher.

– Vi har förutsättningarna, men sen är vi ett helt nytt lag och vi får arbeta utifrån det, säger tränaren Johan Melin.

Hur är det att starta en helt ny förening?

– Det har varit och är mycket jobb. Vissa nätter sover man inte så bra, men samtidigt är det väldigt roligt och en unik situation.

Tredje lokala laget i serien är Rydaholm. Smålands TV-pucktränare Tomas Jonasson leder laget och han räknar med att laget slåss en plats i alltrean.

– Det är jag helt övertygad om och gör vi inte det får vi spela i fortsättningsserien och ta oss vidare bakvägen. Det ser rätt intressant ut, säger Rydaholmstränaren som förstärkt med spelare från Visby/Roma, Västerås och Tyringe.

I en annan division 3-serie spelar Diö. De har som sagt tappat poängkungen Martin Lindh och satsar ungt inför säsongen. Bara några få spelare är över 20 år.

– Kan vi ha två-tre lag efter oss i serien och vinna hälften av matcherna är jag mer än nöjd, säger tränaren Michael Andersson som däremot tror att hans unga lag kommer utvecklas rejält på sikt.

Daniel Rydström
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons