Annons

Befarad korsbandsskada på Moisander: Tragiskt

I somras kom han tillbaka efter en knäskada.
Nu befaras den 36-årige Malmö FF-försvararen Niklas Moisander har slitit av sitt främre korsband i högerknäet.
Fotboll • Publicerad 11 september 2022
Malmö FF-försvararen Niklas Moisander, 36, skadade sig illa mot Norrköping. En första undersökning tyder på att det främre korsbandet i högerknäet har gått av.
Malmö FF-försvararen Niklas Moisander, 36, skadade sig illa mot Norrköping. En första undersökning tyder på att det främre korsbandet i högerknäet har gått av.Foto: Andreas Hillergren/TT

Det var strax före paus som MFF-försvararen Niklas Moisander, 36, skadade sitt högerknä illa när han gick upp i en duell med IFK Norrköpings Christoffer Nyman.

En första undersökning säger att det främre korsbandet är avslitet i höger knä, uppger MFF:s lagläkare Pär Herbertsson efter MFF:s 2–1-seger.

Annons

– Detta är så tragiskt, man är så ledsen, säger Herbertsson.

En magnetkameraundersökning ska genomföras på måndagen och om det rör sig om ett avslitet korsband räknas den 36-årige finländaren vara bort i minst nio månader. Försvararen var borta under stora delar av vårsäsongen också. Då handlade det om en skada i vänsterknäet, som han tidigare haft liknande skador i.

Förutom Moisander tvingades även lagkaptenen Anders Christiansen bryta matchen mot Norrköping. Redan efter 25 minuter fick dansken kliva av.

– Lite känningar i framsida låren, säger Herbertsson.

MFF-läkaren tror inte att Christiansen är aktuell för spel borta mot belgiska Union Saint-Gilloise i Europa League på torsdag. Det är Malmös andra match i gruppspelet och i den första i torsdags hemma mot Braga skadade mittfältaren Erdal Rakip ljumsken.

Sedan tidigare har Malmö exempelvis Adi Nalic och Mahamé Siby långtidsskadade.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons