Annons

Bengtsberg kan göra comeback på fredag

Christoffer Bengtsberg är tillbaka på isen igen och kanske vaktar han kassen redan när Växjö Lakers möter Sundsvall på fredag.
Sport • Publicerad 12 oktober 2010
Christoffer Bengtsberg.Foto: Olof Elfverson

– Jag har som mål att vara med och fajtas om att stå redan på fredag, säger Bengtsberg efter tisdagens träning med Lakers.

Det är Växjömålvaktens andra isträning med laget sedan han blev pååkt och däckades på isen i hemmamatchen mot Oskarshamn den 28 september.

Annons

– Jag känner mig fräsch och går hundra procent, säger Bengtsberg som möjligen kan känna sig lite småstel i nacken mellan varven.

– Men det är ingen fara, säger den 20-årige stockholmaren som hann med nästan fyra hela matcher i Lakersburen innan han skadades och har så långt noterats för finfina räddningsprocenten 91,58.

Sedan dess har Oscar Alsenfelt (91,16 i räddningsprocent) gått in och täckt upp på ett föredömligt sätt och sett till att konkurrensen spetsats till på målvaktssidan i Lakers.

– Det är som det ska vara. Oscar är en riktigt bra målvakt och konkurrensen mår både han och jag bra av, säger ”Bengan”.

Kristian Ferm
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons