Benzema frälste Real Madrid i supercupen

Supercupfinalen mellan Real Madrid och Frankfurt slutade i väntad 2–0-seger för spanjorerna.
Lika väntad var matchvinnaren tillika 2–0-skytten Karim Benzema.
Fotboll • Publicerad 10 augusti 2022
Karim Benzema avgjorde supercupfinalen mot Frankfurt med sitt 2–0-mål.
Karim Benzema avgjorde supercupfinalen mot Frankfurt med sitt 2–0-mål.Foto: Sergei Grits AP/TT

Regerande Champions League-mästaren Real Madrid ställdes mot Europa Leagues dito Frankfurt i den årliga supercupfinalen. I år hölls den i finska huvudstaden Helsingfors på klassiska Olympiastadion.

Där var det nederlagstippade Frankfurt, som mosades med 1–6 i Bundesliga-premiären av Bayern München, som öppnade starkast. Japanen Daichi Kamada hade ett jätteläge att ge tyskarna ledningen men precis som i Champions League-finalen mot Liverpool stod Thibaut Courtois i vägen.

Vinícius Júnior var nära att ge Real Madrid ledningen kort senare när Frankfurt-försvararen Tuta agerade räddande ängel på mållinjen.

I den 37:e minuten skulle dock ledningsmålet komma. Karim Benzema vann sin nickduell på hörna, Casemiro likaså, och mittbacken David Alaba serverades öppet mål och rakade in 1–0 utan bekymmer.

"Marängerna" såg trygga ut efter paus. Casemiro hann med att träffa ribban innan det var dags för Karim Benzema att öppna sitt målkonto för säsongen.

Ett förvisso halvdant avslut i straffområdet hittade in bakom en fumlig Kevin Trapp och 2–0 var ett faktum.

Spanjorerna kunde därefter spela av matchen bekvämt och lät bland annat nyförvärven Antonio Rüdiger och Aurélien Tchouaméni göra sina debuter från bänken.

Real Madrid inleder sin ligasäsong borta mot nykomlingen Almería på söndag kväll. Frankfurt möter Hertha Berlin på bortaplan under lördagen.